Blue Air trebuie să ramburseze pasagerilor săi în jur de 20 de milioane de euro

Blue Air trebuie să ramburseze pasagerilor săi în jur de 20 de milioane de euro

Tribunalul București a admis cererea de începere a procedurii de concordat preventiv. Blue Air trebuie să ramburseze pasagerilor săi în jur de 20 de milioane de euro, contravaloarea biletelor cumpărate pentru perioada martie - iunie.

Compania aeriană Blue Air este la un pas de insolvență. Tribunalul București a admis cererea de începere a procedurii de concordat preventiv, un mecanism de prevenire a insolvenței.

Procedura concordatului preventiv este una de salvgardare prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară, dar nu de insolvență în acest moment, pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei, astfel încât aceasta să fie capabilă să își stingă datoriile și continue activitatea.

Compania aeriană are obligația de a veni cu un plan concret de măsuri de redresare și de plată a datoriei.

Blue Air trebuie să ramburseze pasagerilor săi în jur de 20 de milioane de euro, contravaloarea biletelor cumpărate pentru perioada martie - iunie. În același interval, operatorul aerian low-cost a avut pierderi de 100 de milioane de euro.

Într-un comunicat transmis Digi24, compania precizează că în următorul an şi jumătate va genera suficiente venituri pentru plata datoriilor. Pierderile generate de pandemie vor fi acoperite printr-un împrumut de 65 de milioane de euro, aprobat de Guvern în aprilie.

Comenteaza