Cămine studenţeşti deschise peste vară

Cămine studenţeşti deschise peste vară
Anul universitar se va încheia curând şi campusurile studenţeşti se vor goli de larmă. Cele mai multe cămine se vor închide, însă există alternative pentru cei care au diverse activităţi şcolare sau lucrează în vacanţă.

Studenţii şi angajaţii universităţilor clujene pot sta peste vară în cămin la tarif redus. În unele campusuri pot fi cazate şi persoane din afara acestora, însă la tarife hoteliere.

La Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) înscrierile pentru cazare în căminele studenţeşti se fac între 15 iunie şi 2 iulie. Vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi căminele 5, 14, 17, Economica 1, precum şi A1, A3 şi A4. "Tarifele sunt între 80 şi 200 de lei pe lună. Se pot caza în lunile de vară studenţi, doctoranzi, cadre didactice sau studenţi veniţi în schimb de experienţă", a precizat Laura Irimieş, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Cei care locuiesc în cămine pot să depună cererile de cazare în vacanţă la administraţiile acestora, iar cei care în timpul anului universitar au locuit în chirie sunt aşteptaţi la Serviciul Social al UBB în acest sens. "Se pot caza şi persoane din afara universităţii, dar la tarif hotelier", a mai explicat Irimieş. Astfel potrivit datelor postate pe site-ul UBB, cazarea în căminele 1-6 şi 16 costă 15 lei pe noapte de persoană, în căminul 14 cazarea costă 20 de lei, pentru căminul 17 cazarea a fost stabilită la 25 de lei, în A-uri o noapte costă 35 de lei, iar în căminele Economica I şi Economica II cazarea costă 20 de lei. Pentru cadrele didactice şi studenţii străini veniţi în afara schimburilor internaţionale sau în cadrul unor programe de studii mai sunt disponibile Universitas Student House, unde cazarea costă 125 de euro de persoană lunar, Casa de Oaspeţi a UBB, la preţul de 250 de euro pe cameră pe lună, sau clădirea Juventus, cu 10 euro de persoană pe zi.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pregăteşte căminul 3 din Complexul Observator pentru cazarea celor care au nevoie să stea la Cluj şi peste vară. "Ca soluţie de rezervă, în caz că va fi nevoie, se poate deschide şi căminul 2. Tarifele sunt speciale peste vară şi vor fi calculate în funcţie de fiecare student: dacă e la buget sau la taxă, la UTCN sau la altă instituţie de învăţământ", a precizat Daniel Sîrb, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Cazarea celor din afara instituţiei se va face în funcţie de numărul de locuri şi la un tarif special.

"La Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca situaţia cazărilor pe timp de vară se va hotărî în şedinţa de senat de săptămâna viitoare", a precizat Simona Iclozan, reprezentantă a instituţiei. Tarifele vor rămâne, potrivit acesteia, la fel ca în vara trecută.

Responsabilul cu cazările din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară nu a putut fi contactat în cursul zilei de joi.

 

 

Comenteaza