Cazul șoferului agresiv de pe A10 Sebeș-Turda. Sindicatul Europol: Polițistul era singur. A plecat pentru a nu escalada conflictul/ De ce nu a folosit arma

Cazul șoferului agresiv de pe A10 Sebeș-Turda. Sindicatul Europol: Polițistul era singur. A plecat pentru a nu escalada conflictul/ De ce nu a folosit arma
| Foto: captura video

Reprezentanții sindicatului Europol au venit cu precizări după incidentul în care un șofer agresiv oprit pe autostrada A10 a intrat cu forța în mașina de poliție pentru a-și recupera permisul de conducere.

Reprezentanții Europol au explicat, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, că șoferul agresiv, în vârstă de 39 de ani din județul Argeș, cu mașină închiriată, înmatriculată în Marea Britanie, este cercetat pentru două fapte de natură penală: „sustragerea de înscrisuri” și „ultraj”.

Potrivit acestora, polițistul era singur în acel moment și a ales să plece pentru a nu escalada conflictul, „fiind în imposibilitatea de a riposta și de a folosi armamentul pentru această stare de fapt”.

„Colegul nostru, a observat comportamentul agresiv al șoferului unui bolid care credea că i se cuvine cel puțin o bandă din toată autostrada. Doar că, dacă românul nostru respectă orice regulă de circulație în Anglia, în România crede că e “mai superior” și poate face ce vrea.

După ce a fost oprit, evident că a refuzat să se legitimeze, văzând că polițistul este singur, și după ce i s-a adus la cunoștință că i se va suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice, a “declinat” contribuabilul.

S-a năpustit asupra polițistului ca să-și recupereze permisul de conducere, crezând că dreptul lui de a conduce pe drumurile publice este reprezentat de un “plastic”.

Fiind în imposibilitatea de a riposta, și de a folosit armamentul pentru această stare de fapt, colegul nostru a ales să plece, pentru a nu escalada conflictul.

La acest moment, șoferul nostru, care crede că a “izbândit” în fața “poliției rutiere”, este cercetat pentru cel puțin două fapte de natură penală: “sustragerea de înscrisuri” și “ultraj”, 257 alin. 1 și 4 rap. la art. 193 alin. 1 din C.pen.

Pentru faptele de natură contravențională constatate înainte de a se comporta ca un gibon, va avea de plătit “decât” 9610 lei amendă. La 39 de ani, este chiar puțin având în vedere că are “câștiguri” de UK, cu mașină închiriată.

PS: Pentru cei care vor spune că trebuia să folosească armamentul, le spunem că pentru astfel de fapte legea din România îți INTERZICE să folosești arme letale”, au explicat sindicaliștii Europol.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza