City Plaza, câştigătoarea de la Campionatul Internaţional de Gătit

City Plaza, câştigătoarea de la Campionatul Internaţional de Gătit
Restaurantele Marco Polo şi Ken-Sai ale Hotelului City Plaza au obţinut şapte premii la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber Cupa Polus Center. Maeştrii bucătari de la Hotelul City Plaza s-au remarcat în acest an, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, care a avut loc weekendul trecut, prin originalitate şi preparate gustoase.
Aceste calităţi le-au adus celor patru maeştri bucătari ai City Plaza, dar şi somelierului hotelului şapte premii la secţiunea meniu alternativ, platouri festive, dulciuri şi patiserie, dar şi la asocierea de vinuri. În plus, bucătarii de la restaurantele Marco Polo şi Ken-Sai au realizat două demonstraţii de gătit în faţa vizitatorilor de la Campionatul de Gătit în Aer Liber.

“Am participat la concurs cu restaurantul Marco Polo, cu maeştrii bucătari Ion Fatol, Irina Ignat şi Aurel Bocean, şi cu restaurantul Ken-Sai, cu Cristian Tufeanu”, a declarat Cosmin Sîndean, managerul City Plaza. De asemenea, somelierul hotelului, Radu Bob, a participat la competiţie, el fiind cel care a asociat vinurile cu mâncare gătită. “Restaurantul Marco Polo a luat premiul I la secţiunile meniu alternativ, la platouri festive, dulciuri şi patiserie şi Cupa Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ la secţiunea hrană rece. Cristian Tufeanu a câştigat locul I la categoria creaţie şi locul II la meniu alternativ, iar somelierul Radu Bob a obţinut Cupa somelierilor “Sergiu Nedelea” pentru asocierea vinurilor”, a explicat Sîndean.

Pentru participarea la concurs, cei patru maeştri bucătari de la Hotelul City Plaza au gătit încontinuu. “Am fost trei oameni care am muncit o zi şi o noapte pentru concurs. La meniul alternativ am pregătit terina foie gras, milefio de sfeclă roşie cu carpacio de ren, creveţi marinaţi pe avocado, scoici Saint Jacques, supă Lobster Bisque, iar la bază, piept de pui cu cimbru pe piure de fenicul cu roşii cherry”, a povestit bucătarul Ion Fatol. Vizitatorii de la Campionatul Internaţional de Gătit au mai putut degusta deserturi, dar şi platouri festive realizate de bucătarii hotelului. Astfel, ei au putut savura duet de somon marinat cu doradă, ton file cu scoici, dar şi o trilogie de căprior, iepure şi struţ asezonată cu garnituri şi sosuri. Ca deserturi, bucătarii de la Marco Polo au pregătit tarte de caramel cu alune şi de ciocolată, o prăjitură cu alune, una daneză şi Crème brûlée.

La rândul lui, maestrul bucătar de la restaurantul Ken-Sai a obţinut primul loc la categoria creaţie. “La această categorie trebuie să realizezi un preparat nou, prezentat altfel. Trebuie să realizezi o reţetă originală pe care nu o mai găseşti în altă parte”, a lămurit Sîndean. Bucătarul de la restaurantul Ken- Sai a gătit în competiţie un platou cu fructe de mare cu spanac şi muguri de soia, cozi de homar, creveţi gambas, scoici Saint Jacques, calamar, paste Guang şi sorbet cu fructe tropicale. De asemenea, el a realizat o demonstraţie de gătit pe Teppan Yaki.

“Bucătarul a gătit pe o plită în faţa vizitatorilor piept de pui cu garnitură de orez japonez, muşchi de porc cu garnitură de legume, somon cu garnitură de fructe de mare şi creveţi Black Tiger”, a adăugat Sîndean. El susţine că participarea restaurantelor hotelului la competiţiile de gătit reprezintă o modalitate de a le arăta clienţilor felul cum se găteşte la City Plaza. “Vrem să se vadă că existăm pe piaţă, chiar dacă ne adresăm unei categorii de business şi de evenimente. Avem preparate bune, bucătari excepţionali cu experienţă în domeniul gastronomic şi încercăm întotdeauna să fim lideri pe piaţă din punct de vedere al preparatelor, al metodelor de gătire şi al prezentării. Acele preparate care au succes la campionat sunt implementate mai departe în meniu”, a mai spus managerul City Plaza.

Etichete
Comenteaza