Cluj Pride. Viceprimar din Germania, invitat marşul LGBTQ+ din Cluj. Vezi traseul

Cluj Pride. Viceprimar din Germania, invitat marşul LGBTQ+ din Cluj. Vezi traseul

Un viceprimar dintr-un oraş european, membru al comunităţii LGBT, îi va însoţii pe clujeni la marşul Cluj Pride pentru recunoașterea drepturilor acesteia din România. Primarul Clujului, Emil Boc, nu a răspuns invitaţiei organizatorilor.

Andreas Wolter, viceprimarul oraşului Koln, înfrăţit cu Clujul, este invitat special la cea de-a doua ediţie a marşului Cluj Pride, care va avea loc sâmbătă, 23 iunie. 

Wolter a fost ales viceprimar de către Consiliul Local al orașului Koln în 2014. Este membru al Partidului Verde din 1983. S-a născut în 1964 în mediul rural din Germania de Vest. Din 2013 este căsătorit cu partenerul său. Este tată a două fiice dintr-o căsătorie anterioară. Acesta este membru în diferite comitete europene și germane. Din 2016 este Ambasador al Alianței pentru Clima (Climate Alliance).


Traseul Pride, departe de centrul Clujului

Participanții sunt așteptați pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian începând cu ora 17:00, iar la 17:30 invitații vor deschide cea de-a doua ediție a primului Pride din Transilvania. La 18:00 se va porni în marș de pe platoul Sălii Sporturilor pe traseul aprobat de municipalitate: Splaiul Independenței – Podul Napoca – B-dul. 1 Decembrie 1918 – str. Giuseppe Garibaldi – Splaiul Independenței – platoul Sălii Sporturilor.

Miting pentru familie 

În aceeaşi zi, începând cu ora 12:15, Noua Dreaptă a  anunțat organizarea mitingului pentru familie, în Piața Avram Iancu. Reprezentanţii grupării se arată profund deranjaţi de decizia municipalității de a aproba marşul comunităţii LGBT: “Condamnăm decizia primăriei de a autoriza această paradă, numită Cluj Pride. Dacă orașul nostru nu va mai ajunge Capitală Culturală Europeană în 2021, se pare că se dorește transformarea sa într-o capitală a homosexualității, unde anormalul devine motiv de mândrie".

Comenteaza