Clujenii vor justiţie pentru toţi: încă un protest anunţat

Clujenii vor justiţie pentru toţi: încă un protest anunţat
Clujenii se pregătesc să iasă din nou în stradă. De această dată motivul îl reprezintă blocarea justiţiei, prin acţiunile întreprinse de liderii politici în ultimele zile.

Amânarea votului pentru arestarea preventivă a deputatului Nicolae Păun, în cazul căruia s-a aprobat doar reţinerea lui, salvarea lui Mădălin Voicu de la arestarea preventivă "din simpatie", respectiv intensa contestare a acţiunii ANAF, care a dispus evacuarea posturilor de televiziune ale trustului Intact, au încins din nou spiritele clujenilor.

Susţinând că acţiunile întreprinse de cei aflaţi la conducerea ţării au dus la blocarea justiţiei, o parte din locuitorii oraşului se pregătesc să iasă în stadă, pentru a-şi arăta indignarea faţă de acest "circ prost", după cum au catalogat evenimentele. 

Mobilizarea s-a făcut, după cum era de aşteptat, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, clujenii fiind chemaţi să se alăture duminică de la ora 18:00, în Piaţa Unirii, la acţiunea de protest intitulată simplu "Justiție Pentru Toți". 

"Camera Deputaţilor a împiedicat arestarea deputaţilor Nicolae Păun și Mădălin Voicu. Este un gest inacceptabil blocarea justiției, contra căruia ne vom arăta nemulțumirea în stradă. ANAF a pus în aplicare o decizie judecătorească veche de peste 1 an și jumătate și a fost atacată pentru că și-a făcut treaba. Duminică ieșim ca să ne arătăm indignarea faţă de acest circ prost la care asistăm.

Degeaba prostești poporul cu televizorul, căci noi avem internetul, gândirea critică și logica lângă noi. Suntem tineri, suntem milioane și nu permitem ca România să fie locul vostru de joacă. Vrem un stat de drept. Nu suntem de acord cu blocarea activității justiției, nici în cazul din Camera Deputaţilor, nici în încercarea penibilă a avocatului poporului de a se sesiza selectiv, doar la ce îl interesează pe el", susţin organizatorii evenimentului.

Până în momentul publicării acestui material şi-au arătat intenţia de a participa la protest 53 de persoane, în timp ce alte 132 sunt interesate de acţiune.

Comenteaza