Consiliere profesională pentru 220 de persoane cu dizabilităţi, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană derulat de autorităţile publice

Consiliere profesională pentru 220 de persoane cu dizabilităţi, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană derulat de autorităţile publice
220 de persoane cu dizabilităţi vor beneficia de evaluare vocaţională şi consiliere profesională în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Fundația Estuar. Proiectul are o valoare de 1,3 mil lei.

DGASPC Cluj, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Fundația Estuar a semnat contractul de finanţare aferent "Dizabilitatea - o șansă, nu un handicap!", în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

"Proiectul, în valoare totală de 1.308.860 lei din care 2% contribuția proprie a beneficiarului, se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni și are ca obiectiv general sporirea potențialului de dezvoltare profesională a grupurilor vulnerabile - persoane cu dizabilități. Obiectivele specifice sunt:

1. Dezvoltarea unor măsuri integrate pentru 220 persoane cu dizabilități prin furnizarea pachetelor individualizate de servicii de asistență, consiliere, formare profesională și mediere

2. Schimbarea atitudinii sociale și a percepției negative privind persoanele cu dizabilități prin creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor", au precizat reprezentanţii DGSPAC Cluj, într-un comunicat de presă.

Rezultatele scontate ale proiectului sunt:
220 de persoane cu dizabilități beneficiare de evaluare vocațională și de consiliere profesională
150 de persoane cu dizabilități beneficiare de consiliere psihologică
100 de persoane cu dizabilități beneficiare de consiliere psihiatrică
50 de persoane aparținători, beneficiare de consiliere
8 acțiuni de terapie ocupațională pentru 100 de persoane cu dizabilități
10 campanii de informare si promovare pentru angajatori în vederea schimbării atitudinii sociale
10 angajatori consiliați și asistați cu privire la dezvoltarea de locuri de muncă protejate
100 de persoane cu dizabilități participante la formare profesională și calificate
100 de persoane asistate în căutarea unui loc de muncă

"Măsurile proiectului vor genera efecte pe termen lung precum dezvoltarea stimei de sine, a încrederii în propria persoană și în propriile forțe pentru a putea depăși barierele fizice și mentale care stau în calea ocupării acestei categorii de persoane. Implementarea lor, în cadrul proiectului, va genera efecte pozitive pe termen lung, concretizate în experiența profesională dobândită, nivel de calificare ridicat și ocupare permanentă", mai arată reprezentanţii DGASPC Cluj.

 

Etichete
Comenteaza