Constructorul Sălii Polivalente a tăiat un copac şi a fost amendat de Garda de Mediu

Constructorul Sălii Polivalente a tăiat un copac şi a fost amendat de Garda de Mediu
Constructorul viitoarei săli polivalente din Cluj-Napoca a început cu stângul: a fost amendat de Garda de Mediu, după ce a tăiat un copac de pe şantier fără a avea avizul administraţiei publice locale.

Copacul tăiat a fost surprins într-o fotografie de un clujean care a înaintat o plângere Gărzii de Mediu, în care reclama tăierea ilegală a arborelui. "În 16 mai am observat copaci doborâți în contextul lucrărilor la noul stadion municipal. În ciuda importanței noi construcții, consider că și soarta copacilor, într-un oraș lipsit spații verzi numeroase și adecvate, e relevantă", a arătat petentul Adrian Dohotaru în plângerea adresată Gărzii de Mediu.

"Constructorul sălii de sport nu a deţinut acordul administraţiei publice locale şi a autorităţilor teritoriale pentru protecţia mediului pentru tăierea arborelui, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional", a arătat prim-comisarul Gărzii de Mediu, Imre Lenke. Arborele a fost tăiat în cadrul lucrărilor de demontare a vechii împrejmuiri a terenului, din plasă de sârmă pe stâlpi de beton.

Sala polivalentă va avea trei etaje, un parking la subsol de 446 de locuri şi o capacitate de 7.000 de locuri.

Contractul pentru construirea Sălii Polivalente a fost adjudecat de Con-A Sibiu, dar decizia a fost contestată în instanţă de ACI Cluj.

Comenteaza