Copii cu dizabilităţi depistaţi cu păduchi într-o şcoală a Consiliului Judeţean

Copii cu dizabilităţi depistaţi cu păduchi într-o şcoală a Consiliului Judeţean
Mai mulţi copii cu dizabilităţi care învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă au fost trimişi acasă pentru că au fost depistaţi cu păduchi. Sesizaţi de această situaţie, studenţii de la Medicină se pregătesc să demareze o companie pentru a strânge fonduri necesare în vederea achiziţionării de şampon antipăduchi şi detergent pentru această şcoală.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă se află în subordinea Consiliului Judeţean. Această şcoală trece printr-o perioadă deloc favorabilă, dat fiind faptul că Biserica Romano-Catolică se pregăteşte să o evacueze din clădirea de pe strada George Coşbuc numărul 1. "Până acum, Consiliul Judeţean a plătit Bisericii Romano-Catolice o chirie substanţială, de 15.000 de lei pe lună, însă perioada de cinci ani pe care şcoala o avea la dispoziţie pentru a-şi găsi un nou sediu a expirat, iar acum ni se cere să eliberăm clădirea", a arătat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Cornelia Trif.

De asemenea, s-au făcut o serie de sesizări legat de faptul că foarte mulţi copii care învaţă în această şcoală au probleme cu igiena. Câţiva dintre ei au fost trimişi acasă, în mai multe rânduri, pentru că au fost depistaţi cu păduchi. Aşa se face că o parte dintre studenţii de la Medicină s-au mobilizat şi au demarat o campanie pentru strângere de fonduri pentru a achiziţiona detergent şi şampon antipăduchi.

Cornelia Trif spune că, în mare măsură, situaţia semnalată este una reală, însă nu şcoala este responsabilă de igiena copiilor. "La această şcoală nu există un internat. Noi asigurăm transportul copiilor, masa, salariile cadrelor, preţul chiriei şi utilităţile. De igiena fiecărui copil trebuie să se ocupe familia. Sunt însă şi elevi care vin din Centrul Prison Fellowship la şcoala aceasta, iar ei, din păcate, au astfel de probleme. Dintre copiii care vin din familii, doar trei au fost depistaţi cu păduchi, în rest toţi ceilalţi provin din Centrul Prison Fellowship. Cu toţii au fost trimişi acasă pentru a nu le crea probleme şi celoralţi colegi", a spus Trif. În această şcoală învaţă 157 de elevi cu dizabilităţi. Dintre aceştia, 89 sunt cu deficienţe uşoare şi moderate, 68 cu deficienţe severe şi autism, cinci sunt nedeplasabili, iar pentru 20 se aplică pedagogia curativă.

Etichete
Comenteaza