Copiii şi COVID-ul la Cluj-Napoca: “Nepotul meu a venit de la şcoală cu altă mască pe faţă... a lui Vlăduţ!”

Copiii şi COVID-ul la Cluj-Napoca: “Nepotul meu a venit de la şcoală cu altă mască pe faţă... a lui Vlăduţ!”
| Foto: Digi24

Cu toţii ne întrebăm cam cât înţeleg copiii din balamucul cu pandemia de COVID-19. E clar că masca de protecţie le depăşeşte celor mici capacitatea de a înţelege că aceasta se foloseşte pentru a se proteja de un pericol care ar putea veni de la nimeni altul decât de la prietenul lor cel mai bun.

O bunică din Cluj a avut o surpriză săptămâna trecută atunci când şi-a luat nepotul de la şcoală. Acesta este în clasa zero la o şcoală din Cluj-Napoca. Băiatul s-a întors de la şcoală cu altă mască pe faţă decât cea pe care o avusese la plecare!!! Şi bunica a intrat în panică.

Atunci când a vrut să se ştie cum s-a întâmplat totul a aflat de la copil că „masca e... a lui Vlăduţ” de fapt. Şi că nepotul ei şi-a scăpat masca pe jos, iar atunci s-a gândit să o ia pe cea disponibilă, adică pe cea de pe masa prietenului său Vlăduţ, care lua masa, în loc să ia una din ghiozdan pe care o avea pusă în plus de acasă.

Aşadar cam atât pricep copiii care e faza cu măştile sau la ce ne trebuie masca de protecţie. Dacă a lor a căzut pe jos, e mai bună cea a colegului. Între timp bunica ne spune că nepotul tuşeşte de miercuri. I-a făcut un test Covid, copilul e negativ, dar femeia a rămas cu inima strânsă după păţania aceasta.

Copiii oricum pentru a lua masa îşi iau masca jos de pe faţă şi o pun alături ne-a spus bunica. Cu toţii mănâncă în acelaşi spaţiu închis. Şi dacă ne amintim de „împărţitul” mâncării în pauză de pe vremea când cuvântul „pandemie” parcă nu era inventat, ce mai contează masca lui Vlăduţ, dacă săptămâna trecută prietenia a învins COVIDUL prima dată atunci când copiii şi-au împărţit gomboţii cu prune din care au muşcat şi unul şi celălalt... :)

Cert e că povara absurdului nu trebuie să o ducă tocmai copiii, ci trebuie să o ducă adulţii cum spun alţi părinţi îngroziţi de faptul că unii dintre semenii lor le interzic copiilor lor socializarea cu alţi copii. Prin responsabilitate şi acţiuni care să îi poată proteja cu adevărat pe cei mici se poate... Şi dacă vor fi responsabili, atunci copiii nu îşi vor pierde inocenţa, iar copilăria va rămâne copilărie.

Comenteaza