Video Coreenii au construit autostrada solară pentru bicicliști. Îi protejează de mașini sau ploaie

Coreenii au construit autostrada solară pentru bicicliști. Îi protejează de mașini sau ploaie
| Foto: ecowatch.com

În Coreea de Sud s-au construit 32 de kilometri de autostradă solară pentru biciclişti, iar pista acoperită de panouri solare e plasată pe mijlocul autostrăzii.

Coreenii schimbă regulile pentru deplasarea cu bicicleta. Tronsonul de autostradă între oraşele Daejeon şi Sejong a devenit un adevărat rai pentru biciclişti. Pe cei 32 de kilometri, pista de biciclete a fost mutată pe mijlocul autostrăzii şi acoperită de panouri solare.

E o soluţie mai argonomică decât varianta convenţională a pistelor pe lateralele autostrăzii, pentru că spaţiul de delimitare din mijloc oricum nu era folosit. Locul separatoarelor de sens a fost luat de parapeţi solizi, care să-i protejeze pe biciclişti. Aşa că vei fi protejat şi de ploaie şi de soare şi de maşini. Iar dacă vrei să ieşi de pe autostrada bicicliştilor, au fost construite pasaje subterane pe care să le foloseşti, relatează Mediafax.

Suprafaţa de panouri solare generează suficientă energie ca să alimenteze sistemul de iluminat al autostrăzii şi staţiile de încărcare pentru maşini electrice. Anul trecut, olandezii au făcut un proiect asemănător, dar numai pe un tronson de 100 de metri, însă autostrada coreeană duce lucrurile la un alt nivel.

Comenteaza