Cum afectează drogurile capacitatea de a conduce. Foști consumatori au povestit experiența

Cum afectează drogurile capacitatea de a conduce. Foști consumatori au povestit experiența
| Foto: digi24.ro

Consumul de subsanțe psihoactive devine o problemă din ce în ce mai mare în România.

Tragedia petrecută la sfârșitul săptămânii trecute la malul mării, când un tânăr aflat sub influența drogurilor s-a urcat la volan și a omorât doi oameni a readus în discuție problema consumului de subsanțe interzise.

De asemenea, lipsa de reacție a poliștilor, care l-au oprit pe tânăr, i-au descoperit droguri în mașină, nu l-au testat și l-au lăsat să plece de la secție a scandalizat opinia publică.

Fenomenul consumului de substanțe psihoactive devine din ce în ce mai actual în țara noastră, iar doi foști consumatori au povestit cum afectează aceste subsanțe capacitatea de a conduce.

"Am avut noroc doar că poate eram atât de drogat încât mergeam încet cu mașina. Ai o întărziere în a răspunde a evenimentele de pe șosea", spune Mihai, fost consumator de droguri, pentru Digi 24.

"M-am urcat de mai multe ori și drogat și beat la volan, mai ales când plecam de la club, că mergeam cu mașina la club. Odată mergeam spre mare cu mașina și o bună parte din drum am mers doar cu viteza a doua , eram așa într-un film, nu mi-am dat seama că trebuie să schimb viteza", spune și Andrei, un alt fost cosumator.

Comenteaza