Cum schimbă Brexit-ul vizitele la Londra

Cum schimbă Brexit-ul vizitele la Londra
Odată cu părăsirea Uniunii Europene, cel mai probabil, Marea Britanie va solicita din nou paşaport şi viză celor care intră în ţară.

Potrivit publicaţiei spaniole, El Mundo, Marea Britanie ar putea introduce vize pentru cetăţenii comunitari care vor veni ca turişti, începând cu 29 martie 2019.

Acest lucru ar îngreuna intrările şi ieşirile din Marea Britanie a turiştilor prin punctele de graniţă, scumpind în acelaşi timp călătoriile, transmite Mediafax.

Ieşirea Marii Britanii din UE implică şi un alt aspect, cel legat de spaţiul aerian. Compania aviatică Ryanair a solicitat cabinetului May să negocieze un acord bilateral şi să propună un plan postbrexit pentru sectorul aviatic.

O altă problemă care va apare odată cu ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar va fi cea legată de asigurările de sănătate, care astăzi sunt acoperite de cardul european pentru toţi cetăţenii UE.

Şi nu în ultimul rând, reîntoarcerea la tarifele mai mari de roaming, tarife pe care Parlamentul European a decis recent să le reducă pentru spaţiul comunitar.

 

Comenteaza