David Ciceo şi directorul ACI-Europe, discuţii cu ministrul Lucian Bode pe teme de aviaţie

David Ciceo şi directorul ACI-Europe, discuţii cu ministrul Lucian Bode pe teme de aviaţie

Directorul General al ACI EUROPE (Consiliul Național al Aeroporturilor – Regiunea Europa), Oliver Jankovec, și David Ciceo, membru în Board-ul ACI EUROPE și președinte al Asociației Aeroporturilor din România (AAR), s-au întâlnit astăzi la București cu Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Agenda directorului general ACI-Europe, prezent în România la invitația lui David Ciceo, care este și Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, a inclus și o întâlnire cu directorii generali ai aeroporturilor din țară membre AAR și cu reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române.

Una dintre principalele teme abordate pe parcursul discuțiilor care au avut loc la sediul Ministerului Transporturilor a fost impactul epidemiei de coronavirus în ceea ce privește evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din Europa și, implicit, asupra întregii industrii a aviației civile. De altfel, în contextul epidemiei de coronavirus, AAR colaborează cu instituțiile naționale și internaționale din domeniul aviației și al sănătății publice pentru implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

De asemenea, au fost luate în discuție strategiile de dezvoltare ale aeroporturilor din Europa, revizuirea de către Comisia Europeană a Directivei privind tarifele aeroportuare, aspecte privind ajutoarele de stat, drepturile pasagerilor, dar și reducerea emisiilor de dioxid de carbon la nivelul aeroporturilor.

Asociația Aeroporturilor din România (AAR) are în prezent 24 de membri, dintre care 16 aeroporturi civile și opt companii cu activitate în domeniul aviației. AAR sprijină și promovează interesele aeroporturilor în rândul autorităților naționale și colaborează în permanență cu instituțiile internaționale din domeniul aviației civile, având un rol important în dezvoltarea aviației civile din România.

Airport Council International (ACI) – Europe este una dintre cele mai importante organizații din industria aviației la nivel european și reprezință interesele a peste 500 de aeroporturi din 46 de țări europene, care înregistrează anual un trafic total de aproximativ 2,3 miliarde de pasageri.

Comenteaza