Detalii groteşti din dosarul ucigaşului din Wisconsin: voia să angajeze un asasin profesionist

Detalii groteşti din dosarul ucigaşului din Wisconsin: voia să angajeze un asasin profesionist
Presa americană a scos la iveală noi detalii din cazul ucigaşului din Wisconsin, fiul directorul Liceului de Coregrafie "Octavian Stroia" din Cluj-Napoca, care şi-a omorât cu sânge rece soţia în toamna anului trecut.

Cazul crimei în care şi-a pierdut viaţa românca Roxana Abrudan, ucisă de clujeanul Cristian Loga Negru, a fost relatat pe larg de presa americană, anchetatorii afirmând că nu cred că vor mai vedea vreodată un caz atât de brutal. Potrivit acestora, Loga-Negru şi-a aşteptat soţia în faţa casei din Mount Pleasant, unde aceasta se mutase în urmă cu o lună, i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor negru, după care a târât-o într-un SUV argintiu închiriat şi a dus-o la motelul unde stătea tatăl său.

La două luni după tragicul eveniment, publicaţia Chicago Tribune a scos la iveală noi detalii din dosarul care a îngrozit locuitorii micului oraşel afla în apropierea celei mai populate aşezări din Wisonsin, Milwaukee.

În lunile anterioare crimei, autorităţile locale s-au confruntat de nenumărate ori cu Cristian Loga-Negru, fiind chemate de multiple ori pentru a aplana conflicte izbucnite între cei doi soţi. Îccepând cu luna martie, au întâmpinat plângeri referitoare la o tentativă de sinucidere, ameninţări repetate, incidente suspecte, acte de violenţă verbală şi fizică, afresiuni, violare de domiciliu şi hărţuire, iar lista poate continua.

Cu toate acestea Loga-Negru nu a fost niciodată arestat şi nici nu a fost acuzat de comiterea acestor infracţiuni. Întrucât poliţia nu a reuşit să o apere, Abrudan s-a văzut nevoită să-i ceară adăpost şefului său, terifiată de propriul soţ.

Evidenţele poliţiei arată că, în ultimele luni de viaţă ale Roxanei Abrudan, situaţia dintre ea şi Loga-Negru era din ce în ce mai tensionată. Tot în martie, la două zile după o ameninţare cu suicid a logodnicului ei, ea a sesizat din nou oamenii legii, susţinând că ar fi fost ameninţată.

Ea a aşteptat în maşină venirea poliţiştilor pentru a fi escortată la locuinţa sa, susţinând că l-ar fi dat afară pe Loga-Negru. Dosarele poliţiei arată că Abrudan le-a relatat că bărbatul i-a trimis un mesaj în care i-a spus că o aşteaptă afară, pentru a discuta. Contactat, acesta a afrmat că nu se afla fizic pe proprietatea ei, dar că a vrut să vorbească cu ea despre nişte bilete la operă.

În iulie, cei doi s-au căsătorit, însă problemele nu au încetat, violenţa fizică începând la doar două zile după nuntă. În 29 octombrie, Abrudan a cerut emiterea unui ordin de protecţie, întrucât plănuia să divorţeze de Loga-Negru, însă le-a cerut poliţiştilor să nu-l contacteze pe acesta, temându-se de represalii.

În 31 octombrie, s-a întors la poliţie, relatând că ar fi fost abuzată fizic la începutul lunii. În evidenţele oamenilor legii apar şi alte sesizări de abuz, ea afirmând că Loga-Negru ar fi ameninţat-o că "îi pune un glonţ în cap". De asemenea, el i-ar fi zis că "ar fi angajat un asasin profesionist ca să o omoare, contra sumei de 50.000 de dolari".

Ulterior, ea s-a mutat într-o locaţie nedezvăluită, şi-a lăsat maşina în parcarea de la birou şi şi-a deconectat telefonul din cauza "istoricului de violenţă şi a temerii acute de a fi vătămată corporal şi chiar ucisă".

Din nefericire, nu a fost înregistrată nicio plângere de violenţă domestică, întrucât a întârziat prea mult în a sesiza autorităţile. Documentele din evidenţa poliţiei precizează că rănite raportate se vindecaseră între timp şi că nu au existat martori, deşi şeful său a afirmat în faţa anchetatorilor că i le-ar fi vazut.

Măsurile luate de femeie pentru a se proteja de soţul său au eşuat, astfel că în data de 19 noiembrie 2014 ea a fost omorâtă de acesta. Imediat după comiterea odioasei fapte el le-a cerut poliţiştilor să-i aplice pe loc pedeapsa capitală, susţinând că "poate suporta multe mirosuri, dar nu şi cel al sângelui ei pe el".

În mod cu totul neaşteptat, Loga-Negru a pledat nevinovat la acuzaţiile de omucidere premeditată de gradul I, deranjarea ordinii publice şi răpire. Chemat la analiza competenţelor, avocatul apărării Patrick Cafferty a spus că bărbatul a avut contact recent cu un serviciu pentru sănătate mintală deoarece acesta ar avea probleme psihice. Instanţa l-a declarat însă competent pentru a fi judecat în dosarul macabrei crime.

Cristian Loga-Negru este fiul directorul Liceului de Coregrafie "Octavian Stroia" din Cluj-Napoca, Marius Loga-Negru. Potrivit clujust.ro, el tocmai zburase în Statele Unite ale Americii pentru a sta de vorbă cu fiul său, care dădea semne că are probleme. De altfel, el a fost prima persoană cu care a intrat în contact criminalul imediat după comiterea atrocităţii.

Comenteaza