DNA: Familia Bica, în Austria pe banii Fany

DNA: Familia Bica, în Austria pe banii Fany
În rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) se arată că familia lui Radu Bica a petrecut o minivacanţă în Austria plătită de proprietarii societăţii de transport Fany şi că aceasta şi-a făcut cumpărăturile în magazine de lux.

"Conduita acestuia (Radu Bica, n. red.) din weekend-ul petrecut în Austria, când împreună cu familia sa a făcut cumpărături în magazine de lux cum ar fi Escada (unde, spre exemplu, preţul unui sacou depăşeşte de câteva ori salariul lunar al inculpatului), nu denotă absolut deloc că acesta ar fi fost strâmtorat, în nevoie de a apela la împrumuturi", se arată în rechizitoriu. 

De asemenea, procurorii susţin că vicepreşedintele CJ nu şi-a plătit vacanţa. "Nelipsit de interes ar fi arătat că, pentru deplasarea şi cazarea în Austria, inculpatul Radu Bica nu a fost nevoit să cheltuie niciun ban, minivacanţa fiindu-i asigurată, atât pentru el, cât şi pentru familia acestuia, de martorii Ştefan Cadar şi Olezia Cadar, patronii firmei de transport Fany, societate aflată în relaţie contractuală cu Consiliul Judeţean Cluj, fiind câştigătoarea unei licitaţii de transport judeţean de persoane pe ruta Cluj-Napoca - Floreşti, contract ce a fost prelungit în acest an de CJ", se precizează în rechizitoriu. 

La momentul în care a fost reţinut de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DNA Cluj, Bica ieşea dintr-un apartament de pe strada Teodor Mihaly, despre care a spus că i-a fost pus la dispoziţie cu titlu gratuit de către amicul său Ştefan Cadar. În acelaşi apartament au fost găsiţi banii de la Aspazia Droniuc.

Citeşte ce a declarat Aspazia Droniuc la DNA

Vezi ce vorbea Droniuc cu avocatul de la care a împrumutat banii pentru Bica. 

Etichete
Comenteaza