Doi rectori disecă diseară la Berăria Culturală diferenţele dintre ardeleni şi români

Doi rectori disecă diseară la Berăria Culturală diferenţele dintre ardeleni şi români
Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul celei mai mari universităţi din Ardeal, vorbeşte diseară la Berăria Culturală despre diferenţele dintre a fi ardelean şi a fi român. Un alt rector, dar şi alţi doi profesori universitari, participă la dezbatere.

"A fi Român versus a fi ardelean" este tema celei de-a opta dezbateri la Berăria Culturală, care va avea loc în această seară de la ora 19:00, în spațiul fostei fabrici de bere Ursus.

Moderatorul dezbaterii și realizatorul acestui proiect, jurnalistul și istoricul Ion Novăcescu, spune că e vorba de o dezbatere-eveniment, la care invitat principal este academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, alături de care vin profesorul universitar Vasile Jucan, rectorul Academiei de Muzică, şi preotul Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB.

"Alături de public, aceștia vor dezbate o temă delicată şi actuală în Cluj şi-n Transilvania. Evenimentul promite a fi și un regal artistic datorită momentelor speciale oferite de către soprana Daniela Păcurar, susţinută la pian de către Meda Nemeth, precum şi un microrecital la pian al conferenţiarului universitar Ionică Pop", spune Novăcescu.

Beraria Culturala este un proiect cultural-comunitar al Fundaţiei Armonia, susţinut de Ursus.

Comenteaza