Dulceaţă de gogonele, ciocolată Kiss şi macarons la un târg de dulciuri inaugurat azi FOTO / VIDEO

Dulceaţă de gogonele, ciocolată Kiss şi macarons la un târg de dulciuri inaugurat azi FOTO / VIDEO
Dulceaţa de gogonele, dar şi de smochine cu palincă, ciocolata Kiss, care făcea furori în anii '90, dar şi celebrele delicatese macarons se numără printre produsele expuse la un târg de dulciuri inaugurat azi la Cluj.

"Avem dulceaţă de gogonele cu cardamon, de smochine cu pălincă, de căpşuni cu piper roşu, de gutui cu cardamon dar şi cu multe alte condimente. Dulceţurile sunt şi tartinabile, dar dulceaţa de smochine cu pălincă merge foarte bine cu <foie gras> şi cu brânză albastră; de asemenea şi dulceaţa de gogonele merge cu brânză", explică Tatiana Kovacs, care expune zece sortimente de dulceaţă, respectiv alte şase tipuri de sirop.

Majoritatea dulceţurilor sunt mai inedite, cel de gogonele cu cardamon fiind unul dintre ele: "Cardamonul aduce o aromă de citrice şi prospeţime şi se îmbină foarte bine cu aciditatea roşiilor, gogonelelor şi cu zahărul - în cantitate destul de mică în reţeta noastră", adaugă tânăra.

Pasionată de bucătărie Tatiana produce împreună cu soţul atât sortimentele de dulceaţă cât şi mai multe tipuri de siropuri, de soc, căpşuni, afine, cu un conţinut mai mare de fruct, în comparaţie cu zahărul de cât în mod obişnuit. Preţul e însă unul pe măsură, o sticlă de 500 ml costând 35 de lei.

La standul magazinului Bon Bon, unde pot fi găsite diferite dulciuri din străinătate, care nu sunt disponibile în România, se găsesc între altele bomboanele Bucuria, din Republica Moldova, dar şi ciocolata Kiss, adusă din Grecia, cunoscută şi de tinerii români din anii 1990, foarte apreciată pentru crema pufoasă de căpşuni sau de banane şi care astăzi nu se mai găseşte în magazinele autohtone.

Între expozanţi se numără şi reprezentanţii unui magazin ce comercializează celebrele delicatese macarons, pe cât de celebre pe atât de costisitoare, o singură bucăţică având preţul de 5 lei. "Sunt făcute după reţeta tradiţională, cu componente naturale, doar pe din-afară sunt puţin mai crocante, înăuntru sunt foarte cremoase", a menţionat o reprezentană a magazinului. Între sortimentele de macarons disponibile se numără cele cu pastă de zmeură, respectiv cu ciocolată neagră.

La târgul de dulciuri deschis azi la Muzeul de Artă din Cluj sunt preenţi 22 de expozanţi. Pe lângă dulciurile procesate în laborator, diferite tipuri de ciocolată, respectiv produse pe bază de ciocolată de casă, brioşe cu diferite creme deasupra, se găsesc şi produse brute, precum miere, prune uscate, miez de nucă, mere.

 

 

 

 

Comenteaza