De ce unii oameni s-au apucat să bea oțet înainte de masă
- Scris de Ziua de Cluj
- 08 Dec 2023, 09:50
- Life
- Ascultă știrea
Un biochimist spune că putem reduce impactul pe care zahărul îl are asupra organismului, ca să putem să coexista cu acesta.
Jessie Inchauspé, autoarea bestseller-urilor "Revoluția Glucozei" și "The Glucose Goddess Method" oferă publicului trucuri care ajută corpul să evite fluctuațiile nivelului de glucoză din sânge la baza cărora biochimista susține că stau numeroase simptome cu care ne confruntăm când avem un regim alimentar haotic: oboseală, acnee, inflamații în articulații, somn slab sau probleme hormonale.
Biochimista Jessie Inchauspé spune că obiectivul ei nu este să „ucidă" zahărul și să îl scoată din alimentație, ci să reducem impactul pe care îl are asupra organismului, ca să putem să coexista. În acest caz oțetul este benefic pentru nivelul glucozei, deoarece conține acid acetic, care încetinește descompunerea carbohidraților în glucoză în timpul digestiei. Deci încetinește viteza cu care glucoza ajunge în sânge și reduce vârful de glucoză al alimentelor.
Autoarea recomandă să bem un pahar mare de apă cu o lingură de oțet înainte de a consuma dulciuri. Aceasta spune că ar fi bine să nu uităm de un mic dejun savuros, mișcarea după mâncare, starter cu legume şi alte trucuri care ajută la sănătate.
"Știam despre trucul cu oțet pentru că bunicul meu obișnuia să bea un pahar de apă cu oțet în fiecare dimineață, dar nu știa exact să îmi explice de ce o face. Mi-a spus că e un obicei moștenit de la bunicul lui. Deci o făcea, dar nu știa de ce era bine pentru el. Da, cam așa s-a întâmplat cu multe tradiții, le-am practicat mult timp, dar abia recent am avut studiile științifice și tehnologice care să ne permită să înțelegem de ce sunt bune pentru noi.
În cazul oțetului, acum avem datele științifice care ne ajută să înțelegem că oțetul este benefic pentru nivelul glucozei, deoarece oțetul conține acid acetic, iar acidul acetic este o moleculă foarte interesantă care încetinește descompunerea carbohidraților în glucoză în timpul digestiei, deci încetinește viteza cu care glucoza ajunge în sânge și reduce vârful de glucoză al alimentelor", transmite Jessie Inchauspé, într-un interviu publicat de republica.ro.