Şefa Casei de Pensii Cluj, audiată în dosarul soţiei senatorului Cordoş

Şefa Casei de Pensii Cluj, audiată în dosarul soţiei senatorului Cordoş
Directorul executiv al Casei de Pensii Cluj, Rodica Șelaru, apare în dosarul de corupție deschis de DNA pe numele soției senatorului social-democrat Alexandru Cordoș, Mihaiela.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin că Șelaru i-a trimis Mihaielei Cordoș, la data faptelor referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, mai mulți "clienți" care ar fi dat câte 1.500 de euro pentru a se putea angaja la spital. "În cauză a rezultat că cele două se află într-o relație de prietenie", afirmă anchetatorii. 

Potrivit publicaţiei evz.ro, deși şefa adjunctă a Casei de Pensii Cluj știa că soția senatorului PSD îi "țepuiește" pe cei cărora le promitea posturi la SCJU, nu a denunțat la DNA comportamentul ilegal al acesteia și a continuat să îi trimită persoane care să rămână mai apoi cu ochii în soare. 

Spre exemplu, una dintre persoanele recomandate de Șelaru este Raluca Keresi, căreia, pentru suma de 1.500 de euro i s-au dat asigurări că va câștiga concursul pentru ocuparea unui post de asistentă medicală la Clinica de Ginecologie 1. Timpul însă s-a scurs fără ca postul să fie scos la concurs, astfel că Keresi şi-a cerut banii înapoi, apelând chiar la directoarea adjunctă a Casei de Pensii pentru a intervini pe lângă soția senatorului Cordoș şi a-şi recupera suma dată.

Keresi: Nu păi nu știu, deci nu știu cum face, deja e o lună de zile, credeți-mă că eu numai în scandal. Duminică, mi ziua, mi groază că vine fratele meu și ce-i zic? Că iară îmi face show ...
Rodica: Lasă Raluca, nu te mai ... o zis că ți dea, dar te roagă să o aștepți până săptămâna viitoare ... Știi ceva, eu nu ... acuma ... o venit la mine, și o zis, și am rugat, dar nu mă amestec eu în chestiile astea, că-i neserioasă.
Keresi: No, nu știu dacă o să-i mai scot eu, sincer.
Rodica: O să-i scoți, stai liniștită. Că știu când o dat înapoi. Numa se bagă și asta în c... care ... i-am spus, tu, de ce nu ai rezolvat"? Că nu am putut, că managerul ăsta nu știu ce, că ... Nu iei banii pe urmă le cocoșești pe toate de-olaltă. Că nu ești singură, știi? Ți-am spus când ai fost la mine, nu ești singura din păcate. Da. Deci eu, ești a treia persoană care o știu în aceeași situație.
Keresi: Și care nu i-o mai scos.
Rodica: Ba știu care i-o scos. Să știi că la unul, doi ani i-o ținut și pe urmă i-o dat banii înapoi.

Ulterior, Rodica Șelaru, sătulă de scandal, a sunat-o personal pe Mihaela Cordoș pentru a-i cere socoteală pentru banii plătiți de Raluca Keresi.

Rodica: Tu Mihaela, pentru Kereji Raluca te-am sunat.
Cordoș: Da, acuma zilele astea o să ne dea tu! D-apoi nu i-am spus că o sun când trebe.
Rodica: Da, bine tu, da îi foarte mult timp.
Cordoș: Bine puiule, eu am înțeles ce zici, da noi acuma ni am avut control de la minister. Acuma s-o terminat, numai de vineri.

Audiată la DNA Cluj, Rodica Șelaru a declarat că a fost contactată de Raluca Keresi, care i-a cerut să o ajute pentru a putea să ocupe un post de asistentă medicală. "M-a rugat să o ajut în găsirea unui loc de muncă ... I-am recomandat la Spitalul Clinic Județean Cluj, la Resurse Umane, la doamna Cordoș, să o informeze în măsura în care are posibilitatea de a se încadra conform pregătirii ei ... prin luna februarie 2015, ..., mi-a spus că doamna Cordoș Mihaela i-a cerut suma de 1.500 de euro pe care Keresi a și remis-o acesteia. Cordoș Mihaela mi-a spus să o sun pe Keresi Raluca și să-i transmit să se întâlnească cu ea într-o zi de miercuri", a spus Șelaru. 

Numele directorului executiv adjunct de la Casa de Pensii Cluj apare de altfel în repetate rânduri în rechizitoriul procurorilor DNA. Șelaru a declarat că a fost chemată la DNA Cluj de două ori, unde a dat declarații de martor.

Mihaiela Cordoş a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în stare de arest la domiciliu în 23 iunie, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată (25 acte materiale). Alături de ea a fost trimis în judecată, în libertate, Tiberiu Constantin Popan, acuzat de cumpărare de influenţă.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de senatorul Alexandru Cordoş, pentru infracțiunea de complicitate la trafic de influență în formă continuată, și față de fiica celor doi, Andreea Alexandra Cordoş, pentru cumpărare de influenţă (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influenţă și trafic de influenţă (3 infracțiuni).

A doua zi, nu mai puţin de 23 de persoane şi-au recunoscut vinovăţia în dosarul în care este cercetată soţia senatorului Alexandru Cordoş.

Mihaiela Cordoş a fost arestată în 24 aprilie pentru trafic de influenţă, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DNA la SCJU Cluj. În 30 mai, ea a fost plasată în arest la domiciliu prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis contestaţia ei la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul său.

Comenteaza