Eikon, marele premiu la Gaudeamus

Eikon, marele premiu la Gaudeamus
Editura Eikon din Cluj-Napoca a câştigat marele premiu la târgul Gaudeamus, care se încheie astăzi. Grupul de presă Realitatea TV Cluj - Realitatea FM Cluj - ZIUA de CLUJ - ziuadecj.ro a câştigat şi el două secţiuni.

Realitatea FM Cluj a câştigat secţiunea de presă radio, în vreme ce ZIUA de CLUJ a ocupat prima poziţie la "presă scrisă". Cea mai râvnită carte a târgului este considerată "Corupţia spirituală", care compilează mai multe texte scrise de fostul mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania.

"Este pentru prima dată când o editură din Transilvania primeşte trofeul „Gaudeamus" pentru cea mai reprezentativă editură, premiile fiind acordate în urma voturilor publicului participant la eveniment", spun directorii fondatori Valentin Ajder şi Vasile George Dâncu.

Editura Eikon a primit locul II, anul trecut, la categoria „Cea mai reprezentativă editură", iar la secţiunea „Cea mai râvnită carte a târgului" a mai fost premiată în cadrul ediţiilor precedente pentru volumele „Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania" de Aurel Sasu (ediţia a XII-a - 2011) şi „Arta de a muri" de Mircea Eliade (ediţia a VIII-a - 2007).

Comenteaza