Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, Marius Nica preia Ministerul Fondurilor Europene

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, Marius Nica preia Ministerul Fondurilor Europene
Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ponta a precizat că a discutat cu Iohannis în cursul zilei de vineri.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetar de DNA pentru fapte de trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

În urmă cu o săptămână, după ce a aprobat demisia lui Vâlcov, surse politice au declarat agenţiei MEDIAFAX că premierul Victor Ponta a avut discuţii individuale cu Viorel Ştefan, preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, cu Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, şi cu Cristian Socol, consilierul său economic, cărora le-a propus postul de ministru al Finanţelor, dar că aceştia au refuzat.

Ponta declarase anterior că are trei variante de posibili miniştri, dar că nu ştie cine vrea să fie "kamikaze" la conducerea Finanţelor.

Preşedinţie: Teodorovici şi Nica depun luni jurământul ca miniştri la Finanţe, respectiv MFE

Administraţia Prezidenţială a anunţat că Eugen Teodorovici şi Marius Nica vor depune, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai Finanţelor, respectiv Fondurilor Europene.

În comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială se precizează că preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanţe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica.

"Luni, 30 martie, la ora 10.00, cei doi miniştri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni", menţionează sursa citată.

 

Comenteaza