Extinderea Terminalului de Plecări aduce deja o nouă companie aeriană la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Extinderea Terminalului de Plecări aduce deja o nouă companie aeriană la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță în premieră absolută, la numai 3 zile de la inaugurarea Extinderii Terminalului de Plecări, debutul unei noi companii aeriene, FlyOne, care va efectua zboruri turistice charter spre destinaţia Antalya, începând de astăzi, pe tot parcursul sezonului de vară.

La sosirea pe aeroportul clujean, aeronava a fost întâmpinată cu tradiţionalul salut cu tunuri cu apă. În acest an, compania aeriană FlyOne va opera zboruri turistice charter spre destinaţia Antalya pe perioada sezonului de vară, cu o aeronavă Airbus A320 având o capacitate de 180 de locuri. Antalya este cea mai populară destinaţie în rândul pasagerilor de pe aeroportul clujean, înregistrând peste 68.000 de pasageri în anul 2023.

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internațional Cluj, a precizat cu ocazia acestui eveniment: „Eforturile permanente ale Aeroportului Internaţional Cluj pentru creşterea conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această nouă companie, FlyOne, care va opera zboruri turistice în Antalya. Totodată, acest nou debut al unui operator aerian confirmă faptul că Aeroportul Internaţional Cluj rămâne un motor de creștere economică pentru întreaga regiune şi îşi consolidează poziţia de lider al aeroporturilor regionale din România.”

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a transmis următoarele: „Noile zboruri spre Antalya operate de o nouă companie aeriană, FlyOne, sunt cel mai clar semnal că aeroportul clujean este aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare în ceea ce priveşte nevoile de conectivitate ale pasagerilor. Acest parteneriat care vine la doar 3 zile de la finalizarea Extinderii Terminalului de Pasageri Plecări, este un pas important în diversificarea serviciilor și în îmbunătățirea conectivității pentru pasagerii noștri. Decizia companiei aeriene, FlyOne, de a opera zboruri charter spre Antalya, cea mai apreciată destinaţie turistică în rândul pasagerilor ce călătoresc de la Cluj-Napoca, va asigura astfel mai multe opțiuni de călătorie pentru pasagerii din întreaga Transilvanie.”

Domnul Vladimir Cebotari, CEO al companiei FlyOne a declarat la rândul său: „Suntem încântați să anunțăm lansarea zborului inaugural de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj spre/ dinspre Antalya. Acesta este un un pas semnificativ pentru Fly One Airlines de a-și extinde serviciile în această regiune vibrantă și de a contribui la dezvoltarea conectivității internaționale a județului Cluj. Acest moment este cu atât mai special cu cat vine în contextul extinderii terminalului, un proiect ambițios finalizat zilele trecute. Prin acest nou zbor și extinderea terminalului, ne propunem să deschidem noi orizonturi pentru călătoriile aeriene.”

FLYONE (www.flyone.eu) s-a lansat în 2016 și a reușit să devină cea mai mare companie aeriană din Moldova.

În anul 2022 compania s-a lansat in Armenia și în scurt timp a devenit cel mai mare operator din Armenia.

De asemenea, în anul 2022, compania a devenit membru al Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), iar în luna decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian, oferit de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența - emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Pe parcursul aceluiași an, a reușit să transporte peste 1 milion de pasageri și să lanseze 6 destinații noi.

În anul 2023 a reînnoit certificarea IOSA, cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional. La fel, în anul 2023, în premieră pentru o companie aeriană din Moldova, FLYONE a ajuns la un număr record de 2 milioane de pasageri, a lansat 14 rute noi și a extins flota cu încă trei aeronave.

La moment compania operează zboruri către 60 destinații, cele mai multe dintre acestea - 35 de curse regulate și charter - din Chișinău spre: Praga, Dubai, Veneția, Bologna, Roma, Milano, Valencia, Berlin, Tbilisi, Madrid, Munchen, Larnaca, Frankfurt, Tel Aviv, Londra, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Dusseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Tirana, Bodrum, Dalaman, Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat și Hurghada.

 

 

 

Comenteaza