FĂRĂ mască în aer liber în spaţiile neaglomerate şi FĂRĂ carantină de noapte

FĂRĂ mască în aer liber în spaţiile neaglomerate şi FĂRĂ carantină de noapte
| Foto: pixabay

Noile relaxări le-au adus românilor pe lângă libertatea de circulaţie, aceea de a ţine petreceri, respectiv eliminarea carantinei de noapte şi mult aşteptata "eliberare" de masca de protecţie în spaţiile neaglomerate. 

Mulţi români s-au plâns că masca de protecţie le îngrădeşte libertatea de a respira liber, că autorităţile le-au luat un drept fundamental prin această măsură, şi tocmai de aceea au contestat de zor această măsură antiepidemică de-a lungul perioadei de pandemie.  

A venit şi ziua în care masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise neaglomerate, însă va fi purtată în continuare în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, spaţiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, pieţe, târguri sau acolo unde se formează cozi.

A fost eliminată interdicția de circulație a persoanelor pe timpul nopții, programul magazinelor și a tuturor operatorilor economici, precum și al competițiilor sportive și al celor culturale se prelungește până la ora 22.00.

La mall-uri şi alte magazine nonalimentare au acces și persoanele nevaccinate care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Epidemiologii anunţă că suntem doar într-o perioadă de pauză a virusului, că din moment ce întreaga Europă e lovită puternic de înmulţirea cazurilor, va veni şi rândul României.

Profesorul UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, a afirmat joi la Digi24 că autorităţile aplică de fapt o abordare populistă în ce priveşte eliminarea restricţiilor şi că ar trebui să ne aşteptăm cât de repede la explozia cazurilor şi la focare acolo unde vor fi petreceri fără restricţii.  

Comenteaza