Flagrant pe litoral în minivacanța de 1 Mai. Șașe străini au fost arestați pentru trafic de droguri

Flagrant pe litoral în minivacanța de 1 Mai. Șașe străini au fost arestați pentru trafic de droguri
| Foto: DIICOT/Poliția Română

Şase cetăţeni străini au fost arestaţi preventiv după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau droguri la un festival care se desfăşoară la Mamaia

Potrivit sursei citate, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus vineri reţinerea a 6 inculpaţi, cetăţeni străini, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, informează un comunicat transmis sâmbătă de DIICOT.

„În cauză s-a reţinut că inculpaţii au introdus în România, au transportat, au depozitat şi au deţinut cantităţi însemnate de droguri de risc şi de mare risc, în scopul comercializării la un festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinşi în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe", arată DIICOT.

De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

„Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine") şi cantităţile de 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de haşiş şi 10 doze de metamfetamină. În cursul aceleiaşi zilei, 28.04.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile", se precizează în comunicat.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Comenteaza