Foştii viceprimari ai Clujului, audiaţi mâine în dosarul Apostu

Foştii viceprimari ai Clujului, audiaţi mâine în dosarul Apostu
Viceprimarii din Cluj-Napoca în mandatul trecut - Radu Moisin şi Laszlo Attila - vor fi audiaţi mâine pentru prima dată în dosarul în care fostul primar Sorin Apostu este arestat preventiv de şapte luni, pentru luare de mită în formă continuată.

Instanţa din Târgu Mureş, unde a fost strămutat dosarul, îi va audia mâine pe cei doi foşti viceprimari, dar şi pe Nelu Miron, angajat la compania de salubritate Brantner-Vereş. De asemenea mâine va fi reaudiat Călin Stoia, administratorul companiei de salubritate, arestat şi el preventiv alături de Sorin Apostu, dar eliberat în urmă cu două luni şi cercetat în stare de libertate.

Din dintre martori, Andreea Tohotan şi Nelu Miron, sunt angajaţi la compania de salubritate Brantner-Vereş şi au fost implicaţi în operaţiunea de obţinere de la Primărie a unei recomandări pentru ca Brantner să participe la o licitaţie în Argeş. Procurorii suţin că Apostu s-a implicat în emiterea recomandării la solicitarea lui Călin Stoia, administrator la Brantner-Vereş.


"Pentru a îndeplini condiţiile prevăzute în caietul de sarcini al respectivei licitaţii, recomandarea trebuia să cuprindă date privind „experienţa anterioară" şi „capacitate economică", astfel că, la o primă solicitare din partea reprezentanţilor Brantner Vereş, adresată Primăriei Cluj Napoca la data de 15 septembrie 2011 (prin persoana martorului Miron Nelu, declaraţia acestuia fiind confirmată de martora Tohotan Andreea., ambii angajaţi ai SC Brantner), inculpatul Apostu Sorin, a refuzat semnarea actului", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Etichete
Comenteaza