Haosul imobiliar din Cluj, episod nou: nu-şi pot face cărţi de identitate pentru că apartamentele lor figurează ca birouri

Haosul imobiliar din Cluj, episod nou: nu-şi pot face cărţi de identitate pentru că apartamentele lor figurează ca birouri
Zeci de familii care locuiesc într-un ansamblu imobiliar din cartierul Mărăşti sunt victimele haosului imobiliar: vor să plătească impozite pe apartamentele cumpărate, dar acestea figurează ca birouri.

Luminiţa Horvath e unul dintre proprietarii apartamentelor din blocul proaspăt dat în folosinţă. "Spre surprinderea noastră, când ne-am prezentat pentru achitarea taxelor şi am făcut demersurile pentru a ne face buletine am fost înştiinţaţi că nu se pot face buletine, deoarece apartamentele noastre figurează ca birouri", spune ea. "Ce facem mai departe? O parte dintre locatari au buletinele expirate, copiii noştri care au 14 ani trebuie să-şi facă buletine iar o parte şi-au vândut vechile proprietăţi pe adresa cărora era buletinul".

"Realitatea este că noi suntem proprietarii unor locuinţe cu adresă exactă, apă, gaz, canazare, salubrizare, dar ca cetăţeni suntem pe adresa "oamenii străzii". 

Pe strada Viorelelor, aflată în zona industrială a Clujului, a fost construit un singur ansamblu imobiliar. În zona din vecinătatea căii ferate şi a parcării de autobuze RATUC funcţionează depozite şi firme. Lângă un ogor cu mălai, vizavi de depoul autobuzelor RATUC şi în vecinătatea unui teren viran pe care sunt parcate maşini, au răsărit două blocuri. Sunt singurele de pe stradă şi, de altfel, sunt singurele din zona din dreapta căii ferate dintre Mărăşti şi Someş, din dreptungiul format de străzile Plevnei, Fabricii de Zahăr şi Beiuşului, respectiv calea ferată ce flanchează uriaşele hale ale fabricii Sanex.

UPDATE Blocurile au fost construite pe strada Viorelelor 9, unde singura autorizaţie de construcţie eliberată se referă la un imobil de birouri - cu demisol, parter şi trei etaje. Autorizaţia de construire a fost eliberată în februarie 2011. Beneficiarul autorizaţiei este Adrian Ilie Buiga. Buiga a primit în februarie 2013 şi aprobarea din partea Consiliului Local pentru Planul Urbanistic de Detaliu privind construirea unui imobil de comerţ, servicii şi locuire cu şase nivele pe Marin SOrescu 4. Buiga a primit avize şi pentru lucrări în alte zone ale oraşului.
Pentru ca destinaţia imobilului să fie schimbată în spaţiu locativ e nevoie de eliberarea unui certificat de urbanism de către Primărie.

Etichete
Comenteaza