Hoţi de carduri bulgari, prinşi cu ajutorul DIICOT la Cluj. Cum au acţionat

Hoţi de carduri bulgari, prinşi cu ajutorul DIICOT la Cluj.  Cum au acţionat
Doi cetățeni bulgari care ar fi obținut ilegal informațiile de pe 54 de carduri bancare au fost prinşi în această dimineaţă de poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, "la data de 5 mai polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și procurorii D.I.I.C.O.T. - S. T. Cluj-Napoca au identificat doi bărbați, de 24 și 30 de ani, cetățeni bulgari, bănuiți de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi transfer neautorizat de date informatice".

Aceștia sunt bănuiți că în timpul minivacanţei de 1 mai, mai precis în 2 și 3 mai, ar fi montat pe bancomatul unei bănci din reşedinţa de judeţ echipamente folosite pentru copierea datelor de carduri bancare, deținute ilegal, în vederea valorificării datelor bancare obţinute cu ajutorul acestora.

De asemenea, bărbații ar fi transferat neautorizat datele informatice conţinute de cardurile utilizate la bancomat în dispozitivul de tip skimmer, fiind compromise în total 54 de carduri.

Mai mult, cei doi sunt suspectaţi că, în zilele de 20 și 23 aprilie, ar fi copiat ilegal informații conținute de carduri bancare folosite la un bancomat din Constanţa.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă.

 

Comenteaza