Imobilizată în scaun cu rotile, prezentă zilnic în centrul Clujului ca să protesteze împotriva lui Băsescu. "Nu-i mai suport mitocănia!"

Imobilizată în scaun cu rotile, prezentă zilnic în centrul Clujului ca să protesteze împotriva lui Băsescu.
O tânără de 32 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, se numără printre protestatarii care nu au lipsit aproape deloc de la manifestaţiile din Piaţa Unirii, în ultimele două săptămâni.

Catinca Leţia are 32 de ani şi a venit în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva preşedintelui Traian Băsescu, aproape în fiecare dintre cele 14 seri în care clujenii s-au adunat în centrul oraşului. "Am lipsit într-o singură seară, mâine (astăzi, n. red.) venim din nou", spune ea. De ce protestează în fiecare seară, chiar când e însoţită de doar câteva zeci de protestatari, cum a fost cazul vineri? "Nu mai suport mitocănia lui Băsescu şi jignirile aduse oamenilor", explică Leţia.

Ea este prezentă în fiecare seară la proteste însoţită de soţul ei, Peter Bogoy, de aceeaşi vârstă. "Dacă nu era atât de frig, ne-am fi adus şi copilul, dar e prea mic", completează aceasta. De profesie e asistent universitar la Facultatea de Construcţii de la Universitatea Tehnică şi are doctoratul în acest domeniu.

Clujenii s-au adunat ieri pentru a 14-a seară consecutivă şi pentru a 15-a zi de proteste în Piaţa Unirii. Asistenţa a fost cea mai redusă de până acum, aproximativ 100, dar aceştia şi-au declarat intenţia de a fi prezenţi şi în această seară, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, 18:00, pentru a protesta împotriva clasei politice. "Şi de crapă pietrele / Nu lăsăm protestele!", au transmis aceştia. De altfel, ieri se anunţau pentru weekend temperaturi extrem de joase, iar astăzi Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ger pentru majoritatea judeţelor din ţară, inclusiv Clujul.

Etichete
Comenteaza