Încep asfaltările drumurilor de pe linia de tramvai

Încep asfaltările drumurilor de pe linia de tramvai
Primăria Cluj-Napoca a câştigat definitiv procesul privind licitaţia pentru trama stradală, în valoare de 20 de milioane de euro. Proiectul prevede asfaltarea drumurilor pe întreg traseul liniei de tramvai, din Mănăştur şi până în Iris, dar şi străzile Calea Baciului şi Grigore Ignat.

"Am câştigat în instanţă după ce am câştigat şi la Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Suntem cu contractul în fază finală şi săptămâna viitoare vom demara lucrările pe Calea Baciului", a declarat primarul Emil Boc.

Astfel, vor fi asfaltate următoarele drumuri: Calea Baciului, strada Primăverii, Splaiul Independenței, strada George Barițiu, strada Horea, Piața Gării, strada I.L. Caragiale, strada Căii Ferate, strada Oașului, Bulevardul Muncii şi strada Căpitan Grigore Ignat. În proiect sunt cuprinse şi lucrările de reabilitare a podurilor Canalul Morii, Horea, podul peste Nadăş şi cel peste Valea Chintăului.

Perioada de implementare a lucrărilor este de 18 luni. Din suma de 20 de milioane de euro, municipalitatea asigură 15%, iar Uniunea Europeană are o contribuție 85%.

Firma care a contestat licitaţia, SC IMOB LUX Construct SRL, va fi penalizată cu suma de 11.930 de lei.

"Este singura modalitate de a-i amenda. Suma reprezintă un procent din garanţia de participare la licitaţie. Firma a contestat licitaţia nu pentru că nu a câştigat, ci a fost o modalitate de şicanare. Aş dori ca aceste sancţiuni să fie mai dure", a mai spus Boc.

Imob Lux Construct -  societate "de casă" a Primăriei Sectorului 5 Bucureşti - condusă de Marian Vanghelie - a atacat, în 17 martie, în instanţă decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi licitaţia pentru modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială atribuită de către primărie asocierii Diferit-Kiat.

"Considerăm că analiza ofertei asocierii Diferit-Kiat a fost făcută superficial, declarând-o acceptabilă şi conformă, în condiţiile în care ofertantul nu îndeplineşte cerinţa de experienţă similară solicitată prin documentaţia de atribuire, iar oferta conţine preţuri fictive care nu sunt rezultatul liberei concurenţe. În această situaţie s-ar fi impus respingerea ofertei", arata, în cadrul plângerii, directorul general Victor Ţene.

ILC solicita instanţei să anuleze raportul procedurii de licitaţie şi a actelor subsecvente, să declare oferta Diferit ca neconformă, plus cheltuieli de judecată.

Licitaţia pentru modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială a fost adjudecată de asocierea Diferit-Kiat pentru 53 de milioane de lei, în februarie.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.

 

 

 

 

Comenteaza