Înghesuială la voluntariat pentru SMURD VIDEO

Înghesuială la voluntariat pentru SMURD VIDEO
Înghesuială la voluntariat. Peste 500 de studenţi de la Facultatea de Medicină s-au prezentat pentru a deveni voluntari SMURD. Este un record la nivelul Clujului, însă în final vor fi selectaţi numai 60 de studenţi.

Studenţii au în faţă aproape două luni în care îşi vor perfecţiona cunoştinţele. Înainte de a deveni paramedici de gardă, ei trebuie să treacă două examene.

"În partea teoretică vor primi suportul de curs, adică noţiunile de bază pentru cazurile cu care se vor întâlni în activitatea SMURD. În partea a doua de exerciţii pe manechin vor deprinde tehnicile principale ale intervenţiilor pe SMURD, iar apoi când vor intra în gărzi se vor confrunta cu cazuri din cele mai dificile, cu pacienţi aflaţi în stare critică", spune coordonatorul SMURD Cristian Ursu.

Viitorii medici spun că au fost atraşi tocmai de faptul că pot învăţa mai mult. Vezi ce spun aceştia, în materialul video.

Din cei 500 de studenţi înscrişi, în final se vor selecta aproximativ 60 de voluntari.

"La Cluj, din 1994 de când există voluntariatul, e cel mai mare număr. E anul în care s-au prezentat peste 500. Din punctul meu de vedere este un semn că voluntariatul începe să însemne ceva în România", spune inspectorul-şef al ISU Cluj, Vasile Şomlea.

Paramedicii voluntari formaţi în urma cursului îşi vor începe activitatea în luna mai.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza