Înscrierile pentru Transilvania Talent Lab, pe ultima sută de metri

Înscrierile pentru Transilvania Talent Lab, pe ultima sută de metri
Cei care doresc să ia parte la primul training cu acest nume din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a se înscrie.

Programul mai poate fi accesat pe site-ul TIFF doar până în 20 mai. Cei 16 participanţi vor avea parte de seminarii, master-class-uri şi studii de caz pe baza a trei module: Dezvoltare, Producţie şi Marketing şi distribuţie. Între experţii care îi vor instrui se numără Richard Kwietniowski - regizor şi scenarist englez de origine poloneză care va discuta cu participanţii Transilvania Talent Lab (TTL) despre scrierea unui scenariu, modalităţi de dezvoltare scenaristică, diferenţele cinematografice dintre ţări şi lucrul ca scenarist-regizor. Kwietniowski predă regie şi scenaristică în cadrul mai multor şcoli britanice de film şi în diverse ţări, de la Jamaica la Polonia. Oficialii TIFF au mai dezvăluit în acelaşi context numele Marta Lamperová, experimentată în producţia de film, distribuţie şi vânzări. În seminarul pe care îl va susţine, ea va discuta despre toate aspectele ce ţin de promovarea şi distribuţia unui film finalizat.

Un alt invitat al TTL-ului din acest an este Vincenzo Rossini. Cariera sa a început cu postul de coordonator în cadrul departamentului de film al Festivalului de Film de la Milano, a devenit apoi selecţioner în comisia de selecţie a festivalului, iar în prezent este directorul artistic al festivalului, la doar 27 de ani. "Vincenzo Rossini va vorbi participanţilor Transilvania Talent Lab despre cele două perspective avute asupra unui festival de film - din exterior, ca cineast în căutare de vizibilitate, şi din interior, ca director artistic şi organizator", au precizat organizatorii TIFF.

Va susţine cursuri la TTL şi Angelina Nikonova, co-scenaristă şi regizoare a filmului "Twilight Portrait", prezentat şi în cadrul TIFF, un proiect cinematografic cu buget aproape zero. "Angelina Nikonova reprezintă dovada faptului că nu doar un buget mare garantează succesul internaţional şi va discuta cu participanţii despre experienţa ei în realizarea filmului său", punctează oficialii festivalului. Producătoarea Ada Solomon va lucra, de asemenea, cu participanţii la program. Este considerată "una din figurile cheie ale producţiei de film autohtone, cu un portofoliu impresionant de filme multi-premiate, ficţiune şi documentare, scurt, lung şi mediu metraje". Vor mai lua parte la acţiuni regizorul thailandez Pen-Ek Ratanaruang şi producătorii Christine Vachon şi Jan Harlan.

 

 

Etichete
Comenteaza