Ioan Aurel Pop, preşedinte al Consiliului de Atestare a Diplomelor Universitare

Ioan Aurel Pop, preşedinte al Consiliului de Atestare a Diplomelor Universitare
Ioan Aurel Pop, actualul rector al UBB Cluj, a fost ales ca preşedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Membrii CNATDCU s-au întrunit în şedinţa consiliului general, unde urmau să fie aleşi preşedintele şi vicepreşedinţii organismului consultativ. Clujeanul Ioan Aurel Pop - rector al Universităţii Babeş-Bolyai şi membru al Academiei Române - a fost ales preşedinte al consiliului. Din acest Consiliu fac parte reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Sibiu, Ploieşti, Târgu-Mureş şi de la Academia Română.

"Alegerea mea în funcția de președinte al CNATDCU reprezintă o continuare a asumării unor responsabilități în spațiul public. Întreaga mea activitate profesională, fie că am predat istorie unor minți tinere, fie că am condus cea mai mare universitate din România, s-a bazat pe asumarea deplină a rolului pe care l-am avut. Am încercat să mă pun, cu onoare și demnitate, în slujba oamenilor", a precizat Pop.

CNATCU este organism consultativ al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, alcătuit pe criterii de prestigiu profesional şi moral din cadre didactice universitare şi cercetători, având cel puţin titlul de conferenţiar universitar sau de cercetător ştiinţific II ori titluri echivalente obţinute în străinătate, membri ai Academiei Române şi ai unor instituţii de cultură.

În 2012, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitarea fost forul care a dat primul verdict de plagiat în cazul premierului Victor Ponta.

Comenteaza