Kjartan Sveinsson, despre muzică şi făcutul curăţeniei

Kjartan Sveinsson, despre muzică şi făcutul curăţeniei
Muzicianul este şi membru al juriului competiţiei TIFF şi a vorbit cu publicul de la TIFF Lounge despre muzică, film, Cluj şi planurile de a nu mai merge în turnee cu trupa.

Uşor euforic, invitatul de marţi al moderatorului Mihnea Măruţă a făcut spectatorilor dezvăluiri peste dezvăluiri, de la faptul că îi place piesa câştigătoare la Eurovision până la planurile sale de a susţine proiecte în afara formaţiei. "Cred că e important să fii deschis, să asculţi mai multe genuri muzicale înainte să decizi ce îţi place" a explicat el. "Mi-am dorit să ajung la Cluj, nu am mai fost niciodată şi mi-a plăcut mult de când am ajuns aici", a spus el. "Nu cunosc nici un artist român", a mărturisit Kjartan Sveinsson. Întrebat despre definiţia pe care o dă genului post rock, pe care îl abordează trupa, artistul a răspuns senin că "asta e bullshit pentru mine. Nu-mi pasă, oamenii interpretează diferit asta". El a mai spus că nu se poate vorbi de o componentă spirituală în muzica formaţei Sigur Ros.

"Nu sunt chiar disperat să cânt cu Bjork, deşi, fiind amândoi din Islanda, multă lume ne asociază numele, deşi odată era cât pe ce să se întâmple asta. Facem parte dintr-o fundaţie, dar atât", a explicat el. Muzicianul a mai spus că îi place foarte mult Iron Maiden şi că ascultă Prince atunci când face curăţenie. Despre experienţa de membru al juriului TIFF, acesta a spus că e una amuzantă. "Nu am mai fost niciodată în juriul unui festival de film şi acum sunt foarte ocupat. Dar e frumos, îmi place rolul acesta, e chiar amuzant să fii atât de ocupat", a mărturisit el. "Nu mai merg cu trupa în turnee. Este altcineva care cântă la chitare şi clape în locul meu. Am decis să fac asta ca să mă pot ocupa de propriile mele proiecte, există şi planuri de operă şi cinematografie", a dezvăluit islandezul. "Ca într-o căsnicie, există într-o trupă de patru persoane pericolul unei blazări şi inutilităţi'', a justificat muzicianul.

 

 

Etichete
Comenteaza