Foto Liderii aviaţiei europene, prezenți la Cluj-Napoca. Cum va fi recuperat traficul aerian pierdut în pandemia COVID

Liderii aviaţiei europene, prezenți la Cluj-Napoca. Cum va fi recuperat traficul aerian pierdut în pandemia COVID
| Foto: ZIUA de CLUJ
aeroport
aeroport
aeroport

Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj împreună cu Air Transport News (ATN) au organizat vineri, la aeroport, o conferință internațională de aviație. 

2022 Regional Air Transport Conferencese concentrează pe evidențierea modului în care companiile aeriene, aeroporturile sau operatorii de handling pot depăși conflictele tipice privind recuperarea traficului aerian, pentru a stabili practici comune de cooperare durabilă care să aducă mari beneficii, nu numai pentru piața de transport aerian, ci de asemenea pentru regiunile şi comunitățile locale.

Lideri ai industriei de transport aerian european și alte personalități au discutat despre cele mai bune practici în domeniul cooperării și conectivității.  

Conferința a reunit reprezentanți de top ai unor asociații de companii aeriene/de aviaţie, precum Airlines for Europe (A4E) prin domnul Thomas Reynaert (Director General) și Societatea Elenă de Aviație, reprezentată prin domnul Profesor Andreas Papatheodorou (Președinte).  

De asemenea, au fost parte a acestei conferințe și unele aeroporturi de referință din regiune, precum Aeroportul iGA Istanbul reprezentat prin Kadri Samsunlu (CEO) și Aeroportul Internațional Atena, reprezentat de Ricardo Lambiris (Președinte al Consiliului de Administrație).

Nu în ultimul rând, la conferință au fost prezente și companii aeriene reprezentate prin George Lioumbis, Manager General Sky Express, dar și agenții de handling precum Menzies Aviation reprezentată prin Cristian Paris (Vicepreședinte al regiunii Balcani), cu scopul de a reconstrui un nivel sporit de conectivitate regională în era post-COVID-19. 

În cadrul conferinței a existat o ceremonie de decernare a premiilor Regional Air Transport Conference pentru anul 2022, iar acestea au fost oferite următorilor laureaţi: 

- Thomas Reynaert – Premiul „ 2022 Regional Air Transport Awards - Organisation Award – A4E";
- Kadri Samsunlu – Premiul „ 2022 Regional Air Transport Awards - – Corporate Award - iGA Istanbul Airport";
- David Ciceo – Premiul „ 2022 Regional Air Transport Awards - Individual Award".

Este al doilea eveniment de top din 2022 pentru Aeroportul Cluj

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, se arată încântat de organizarea unui nou astfel de eveniment, după Conferința Aviation-Event 2022 CLJ, care a avut loc în luna martie.

„Asta demonstrează încă o dată faptul că aeroportul clujean este aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare. Suntem dați ca exemplu de bune practici. Prin aceste conferințe întărim colaborarea internațională și stabilim strategii pentru aeroportul nostru, dar și pentru cele regionale din Europa.

Este o onoare, o mare responsabilitate dar şi o provocare pentru să organizăm această conferință regională, iar privilegiul de a găzdui şi de a primi un premiu în cadrul 2022 Regional Air Transport Conference, vine ca urmare a statutului dobândit de către Aeroportul Cluj în ultimele două decenii, respectiv – model de bune practici și un aeroport de referinţă din Sud-Estul Europei”, a declarat David Ciceo.

Comenteaza