Manifestanţii pro-SMURD au ieşit din nou în centrul Capitalei; la palatul lui Băsescu i-au aşteptat 200 de jandarmi

Manifestanţii pro-SMURD au ieşit din nou în centrul Capitalei; la palatul lui Băsescu i-au aşteptat 200 de jandarmi
Manifestanţii pro-SMURD au blocat pentru a doua seară consecutiv piaţa Universităţii din centrul Capitalei, nemulţumiţi de proiectul de lege a Sănătăţii.

Protestatarii au ajuns seara la Palatul Cotroceni, unde au scandat "Jos Băsescu" şi au cerut demisia preşedintelui. După-masă, în timpul protestului s-au înregistrat şi incidente: când protestarii din Piaţa Universităţii au încercat să plece în marş pe bulevard spre Palatul Cotroceni, moment în care au intrat în conflict cu forţele de ordine. În cele din urmă, o parte din demonstraţi au pornit spre sediul Administraţiei Prezidenţiale, scandând contra preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului Boc, informează realitatea.net.

Forţele de ordine care i-au întâmpinat pe protestatari în faţa Palatului Cotroceni sunt considerabile, aproximativ 200 de jandarmi, care i-au încercuit pe protestatari şi i-au împins pe trotuarul din faţa universităţii, conform Agerpres. Numărul protestatarilor ajunge la aproximativ 250.

Aceasta este a doua zi consecutivă de proteste ale manifestanţilor care-l susţin pe Raed Arafat şi serviciul de descarcerare pe care acesta l-a înfiinţat în 1993  şi care ar urma să fie desfiinţat în actuala sa formă, conform noului proiect de lege a Sănătăţii.

Amintim, protestele au ajuns azi şi la Cluj: aproximativ o sută de protestatari s-au adunat în piaţa Unirii, în semn de solidaritate cu Arafat şi cu manifestanţii de ieri din mai multe oraşe din ţară. Printre manifestanţi s-au numărat şi preşedintele Colegiului Medicilor Mircea Bîrsan şi soţii Alice şi Răzvan Rotta.

Comenteaza