Martorul-cheie, denunţătoarea Droniuc, la procesul lui Apostu

Martorul-cheie, denunţătoarea Droniuc, la procesul lui Apostu
Aspazia Droniuc, denunţătoarea fostului primar Sorin Apostu, este aşteptată luni la Curtea de Apel Mureş pentru a fi audiată în calitate de martor. Instanţa a emis mandat de aducere pe numele ei, însă nimeni nu garantează că Droniuc va fi de găsit pentru a fi adusă cu duba poliţiei.

Femeia de afaceri Aspazia Droniuc a fost citată o dată de Curtea de Apel Mureş, pentru 20 februarie, însă aceasta nu s-a prezentat. Prin urmare, instanţa a emis mandat de aducere pe numele ei, urmând să fie adusă luni dimineaţa de la Cluj la Mureş de către poliţişti. Aceasta în cazul în care autorităţile însărcinate cu acest mandat o găsesc la domiciliu. După audierea Aspaziei Droniuc, în calitate de martor, instanţa urmează să pronunţe sentinţa fostului primar al Clujului, procesul fiind aproape de final.

Aducerea Aspaziei Droniuc în faţa instanţei este una din victoriile apărătorului lui Sorin Apostu, avocatul Gheorghiţă Mateuţ. În ciuda insistenţelor îndelungate ale avocaţilor, instanţa nu a admis decât la şedinţa din 14 ianuarie 2013 audierea acesteia. Ea nu a fost ascultată de judecător până acum nici în calitate de inculpat, până când a fost condamnată, şi nici în calitate de martor, însă perseverenţa cu care s-a cerut aducerea ei în faţa instanţei a dat roade în final. „Speranţa e singura care ne rămâne. Eu nu am văzut-o niciodată pe această femeie", a spus Mateuţ, întrebat dacă victoria lui se va concretiza luni.

Cu toate că a fost inculpată în dosarul lui Sorin Apostu, alături de Monica Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia, Aspazia Droniuc nu a compărut niciodată în faţa instanţei, singura declaraţie a ei fiind cea dată în faţa organelor de anchetă. Droniuc şi-a recunoscut vinovăţia şi a cerut judecarea ei în lipsă, instanţa luând act de poziţia ei procesuală prin intermediul unei declaraţii autentificate la notar, prin care îl denunţa pe Sorin Apostu. Droniuc a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, în iulie 2012, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi spălare de bani. (N. NAP)

 

 

Comenteaza