Medic prins în flagrant cu o mită de 1.000 euro. Alți 4 colegi doctori și o asistentă, duși la audieri

Medic prins în flagrant cu o mită de 1.000 euro. Alți 4 colegi doctori și o asistentă, duși la audieri
| Foto: https://www.opiniatimisoarei.ro/

Nouă perchezitii au avut loc miercuri la Spitalul Municipal Timisoara şi la locuinţele unor cadre medicale, iar cinci medici și o asistentă au fost duși de ofiţerii Direcției Generale Anticorupție la audieri.

Un medic a fost ridicat miercuri, 28 august de ofiţerii Direcției Generale Anticorupție în urma unui flagrant, după ce asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, pe care nu a putut să o justifice.

Este vorba despre un medic de la Secția de Chirurgie Oncologică. La audieri au fost duși și alți patru medici, precum și o asistentă, a informat opiniatimisoarei.ro

Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică.

La aceeași secție, acum doi ani a fost ‘săltat’, tot pentru luare de mită, însuși șeful de atunci, dr. Octavian Mazilu, care după condamnarea cu suspendare are tot funcția de director, dar la alt spital. 

În 2023, Mazilu a fost condamnat de Tribunalul Timiș în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru luare de mită în formă continuată.

Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi activează şi într-o clinică privată din Mehedinţi, a mai precizat sursa citată. 

Comenteaza