Medici specialişti vorbesc despre obezitate, diabet şi alimentaţie sănătoasă, sâmbătă, la Cluj

Medici specialişti vorbesc despre obezitate, diabet şi alimentaţie sănătoasă, sâmbătă, la Cluj
Profesioniști din domeniul sănătății și nutriției vin la Cluj, pe 19 mai, la Hotel Opera Plaza. Aceştia vor vorbi despre cultura nutriționalăn populațională și siguranța alimentară, dar și despre rolul profilactic al alimentației sănătoase.

"Educația nutrițională este aproape inexistentă la români. Populația nu știe care sunt principiile unei alimentații sănătoase, de aici și multitudinea de afecțiuni care, în mod normal, ar putea fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos", a declarat Nicolae Hâncu, președintele Conferinței şi membru de onoare al Academiei Române.

Temele vor fi centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe corelarea alimentației cu anumite afecțiuni, cu precădere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice și hepatopatii. De asemenea, în cadrul manifestării va fi prezentată și problematica tulburărilor de comportament alimentar.

"Fiecare dintre noi are datoria față de sine însuși să adopte o alimentație corectă, astfel că ar trebui să facem din titlul acestei conferințe o adevărată deviză -sănătate prin alimentație", a spus şi Marius Bojiţă, fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca.

 

Comenteaza