Minor din Florești, prins la furat la un polițist acasă. A mai comis și alte jafuri

Minor din Florești, prins la furat la un polițist acasă. A mai comis și alte jafuri
| Foto: arhiva

Un tânăr de 16 ani din comuna Florești a furat într-o seară țigări, alcool, un telefon mobil și o drujbă, dar a fost prins chiar în casa unui polițist.

Conform IPJ Cluj, la data de 13 aprilie, polițiștii Secțoiei 6 Poliție Rurală Florești au reținut, pentru 24 de ore, un minor de 16 ani, din comuna Florești, bănuit de comiterea mai multor fapte de furt calificat.

În fapt, în cursul nopții, în jurul orei 03.30, un polițișt al secției în cauză, aflat în timpul liber, a sesizat faptul că un tânăr ar fi pătruns fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea locuinței sale, iar dintr-o magazie ar fi sustras două drujbe.

La părăsirea locuinței, a fost auzit însă de proprietar, fiind astfel împiedicat să fugă. Ulterior a fost solicitată intervenția unei patrule de poliție, care l-a condus apoi pe tânăr la sediul unității.

Din cercetări s-a constatat faptul că minorul de 16 ani este bănuit si de alte fapte, respectiv la data de 12 aprilie a.c., în jurul orelor 23:00 ar fi sustras un telefon mobil, dar și sticle de băuturi alcoolice de la o terasă situată într-un centru comercial din Florești, iar la data de 13 aprilie a.c., în jurul orelor 01:30 ar fi sustras dintr-o societate comercială din aceeași comună, mai multe pachete de tigări.

De asemenea, în noaptea de 13 aprilie a.c., în jurul orelor 02.30, aceasta ar fi escaladat gardul de împrejmuire al unui alt imobilul din localitatea Florești, de unde ar fi a sustras o altă drujbă.

În total, aceasta ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 4.000 de lei, recuperat în totalitate.

În baza probatoriului administrat, minorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă, iar ulterior fașă de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Comenteaza