Mircia Giurgiu: Noul Cod al Muncii îi va afecta pe salariaţi. Nu sunt de acord

Mircia Giurgiu: Noul Cod al Muncii îi va afecta pe salariaţi. Nu sunt de acord
Deputatul PDL clujean este nemulţumit de faptul că Guvernul Boc vrea să îşi asume răspunderea pe Codul Muncii.

Deputat PDL şi sindicalist, Mircia Giurgiu spune că nu poate fi de acord cu actuala formă a Codului Muncii, pe care Guvernul Boc vrea să îşi asume răspunderea. Giurgiu a declarat că va depune mai multe amendamente.

"Voi vedea dacă amendamentele mele vor fi luate în considerare şi în funcţie de asta voi decide cu cine votez, dacă USL va depune moţiunea de cenzură pe Codul Muncii", a declarat Giurgiu, pentru ziuadecj.ro.

Deputatul a explicat şi ce anume îl deranjează în noul proiect de lege. "Angajatorii pot da afară oamenii unilateral. Eu trăiesc în realitate. Ştiu ce greu este să îţi găseşti un loc de muncă. Vin în fiecare săptămână la mine zeci de oameni, care nu găsesc nici măcar un post de măturător de stradă", a spus Giurgiu. Acesta a subliniat că a rămas aproape de sindicate, pentru că a fost sprijinit la alegeri de peste 20 de sindicalişti, care reprezintă mii de angajaţi din Cluj.

 

DECLARAŢIE

"Poate că noul Cod al Muncii este gândit să îi încurajeze pe investitorii străini să vină în ţara noastră, dar şi aceştia trebuie să îi respecte pe români ca salariaţi. Există destule exemple de firme din afară care îşi bat joc de angajaţii români"

Mircia Giurgiu, deputat PDL

Comenteaza