Mitropolitul Andrei: "Maica Domnului ne îndeamnă la activism duhovnicesc şi practic"

Mitropolitul Andrei:
Mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi astăzi la mănăstirea Nicula să adauge la virtuţile specifice credinţei şi o implicare practică şi să fie activi.

"Suntem aici la mănăstire, un loc de rugăciune, de contemplare şi meditaţie, de isihie (de liniştire, într-un sens mai profund, spiritual n.red.). Li s-ar părea unora că Maica Domnului, care este ocrotitoarea acestei mănăstiri, ne-ar îndemna doar la aceste virtuţi. Evanghelia de la Ioan ne arată însă că Maica Domnului ne îndeamnă la activism duhovnicesc şi practic, la acţiune, nevoinţă şi implicare. Atunci când a spus aceste cuvinte: <Faceţi ce vă va spune El>, la Nunta din Cana Galileii, nuntaşii erau într-o criză penibilă, nu mai aveau vin Şi Preabună Maică a lui Dumnezeu le-a spus slujitorilor <Faceţi ce vă va spune Hristos>, nu rămâneţi în contemplaţie sau în meditaţie, pentru că nu are cum se rezolva criza", a transmis mitropolitul. În predica rostită astăzi cu ocazia hramului mănăstirii Nicula ierarhul a insistat, pornind de la cuvintele unui călugăr ortodox grec, părintele Paisie Aghioritul, pe efortul pe care trebuie să-l facă fiecare om în activitatea sa, indiferent că este vorba de elevi şi studenţi, oameni de afaceri şi de toţi creştinii. De asemenea, mitropolitul a subliniat importanţa primordială pe care o are credinţa în viaţa omului. La finalul predicii, cei prezenţi au aplaudat.

Peste 35.000 de persoane au participat astăzi la sărbătoarea anuală de hram a mănăstirii Nicula, "Adormirea Maicii Domnului". Slujba de astăzi a fost oficiată de un sobor de cinci episcopi, în frunte cu mitropolitul Clujului. La ceremonie au fost prezenţi şi oficialităţi, între care parlamentarii Horea Uioreanu, Adrian Gurzău şi Petru Călian, europarlamentarul Corina Creţu, preşedintele CJ Cluj Alin Tişe, subprefectul Vasile Cozma, vieprimarul Radu Moisin, preşedintele şi vicepreşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan şi Aurelia Cristea, primarii din Gherla şi Dej, Ovidiu Drăgan, respectiv Morar Costan  şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, precum şi preşedintele Loteriei Române, Gheorghe Benea. Stareţul mănăstirii, arhimandritul Andrei Coroian, le-a mulţumit participanţilor la eveniment şi şi-a cerut iertare pentru toate eventualele inconveniente.

Comenteaza