Video Mobilizare pe cel mai lung lot al Autostrăzii Sebeş-Turda, după vizita premierului Orban

Mobilizare pe cel mai lung lot al Autostrăzii Sebeş-Turda, după vizita premierului Orban

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, unde lucrările nu au evoluat satisfăcător, antreprenorul general Aktor a crescut mobilizarea. Acest lucru se întâmplă la scurt timp după vizita premierului Orban şi a conducerii CNAIR pe şantier. 

Conform unui comunicat de presă remis de Aktor, 750 de muncitori vor lucra pe şantier pentru finalizarea proiectului. De asemenea, compania a mărit şi numărul de maşinării - 139 de camioane, 26 de compactoare, 31 de escavatoare, 8 buldozere, etc. De asemenea, a pus în funcţiune 2 staţii de asfalt, 2 staţii pentru ciment, se lucrează la şanţurile de scurgere, etc. Nu în ultimul rând, ţinând cont de pandemia de covid, toţi muncitorii îşi desfăşoară activitatea în siguranţă. 

În lungime de 24,25 kilometri, lotul 2 este cel mai lung din Autostrada Sebeş - Turda. Contractul de proiectare şi execuţie a acestui lot a fost atribuit Asocierii Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) - S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L pentru suma de 549,33 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 2 decembrie 2014 şi termenul iniţial de finalizare era luna octombrie 2016, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

 

Comenteaza