Nouă persoane care au participat la protestele de la Târgovişte din ultimele zile, amendate

Nouă persoane care au participat la protestele de la Târgovişte din ultimele zile, amendate
Nouă persoane care au participat la protestele de la Târgovişte din ultimele zile au fost amendate de jandarmi cu 9.000 de lei în total, oamenii legii făcând cercetări pentru a identifica şi alţi manifestanţi, a declarat, marţi, şeful Jandarmeriei Dâmboviţa,Viorel Matei.

"Inspectoratul de Jandarmi Dâmboviţa a dat până în prezent nouă sancţiuni contravenţionale, toate privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (...). Acest proces de verificare, de identificare şi de sancţionare a persoanelor care au participat la manifestări este în plină desfăşurare, probabil că numărul va fi cu mult mai mare. (...) În aceste adunări publice au fost identificate ca participanţi, ca să nu zic organizatori, persoane publice şi chiar demnitari. Acest lucru nu ne determină să facem rabat de la aplicarea prevederilor legale", a declarat, într-o conferinţă de presă, comandatul Jandarmeriei Dâmboviţa, Viorel Matei.

El a precizat că la Târgovişte nu au fost manifestaţii violente, "de natură să tulbure liniştea şi ordinea publică, deşi în niciuna dintre seri nu au existat autorizaţii pentru organizarea mitingurilor".

"Trebuie să se înţeleagă foarte clar că singura noastră obligaţie este să respectăm legea. Nimeni nu neagă dreptul cetăţenilor la liberă exprimare. El este garantat de Constituţie şi de toate autorităţile statului de drept, atâta vreme cât nu degenerează în manifestări antisociale. Din datele puse la dispoziţie de Jandarmerie, la Târgovişte şi Găeşti au protestat, în total, de vineri încoace, aproximativ 500 de persoane", a mai spus Viorel Matei.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, a afirmat că acţiunile de protest din judeţul Dâmboviţa "sunt, în mare măsură, provocate pe filieră politică".

"Aşa cum reiese din toate filmările postate de site-urile de ştiri, dar şi din informaţiile pe care le deţinem, aceste acţiuni din judeţul Dâmboviţa sunt, în mare măsură, provocate pe filieră politică. Este regretabil că liderii politici sunt printre cei care forţează încălcarea legii, neluând autorizaţii pentru aceste proteste şi dând astfel un semnal negativ către populaţie. Nu pot să afirm că la proteste nu au venit şi oameni care, cu adevărat, cred că astfel îşi pot rezolva problemele, oameni care o duc greu în această perioadă foarte dificilă, de criză economică, pe care o traversăm. Cred că este important însă să înţelegem corect contextul economic pe care îl traversăm şi să fim responsabili social", a declarat Iancu Caracota.

La Prefectura Dâmboviţa a avut loc, marţi, o conferinţă de presă, la care au participat prefectul Iancu Caracota, subprefectul Antonel Jîjîie, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Matei Viorel, şi inspectorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie,Vasile Tache.

Luni seară, peste 300 de persoane au protestat, pentru a patra zi consecutiv, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, iar o femeie a adus la miting un castron cu colivă şi cu o lumânare aprinsă, spunând că este pentru Traian Băsescu.

 

Comenteaza