ŞOC LA CLUJ Povestea unui angajat la Nokia: "mergeam acasă şi cu 500 de lei" VIDEO

ŞOC LA CLUJ Povestea unui angajat la Nokia:
Salarii de nimic, ameninţări din partea şefilor şi şedinte săptămânale în care angajaţii erau asiguraţi că fabrica de la Jucu nu se va închide. Acestea erau condiţiile de lucru pentru o mare parte dintre cei 2.000 de clujeni care lucrau pentru producătorul finlandez de telefoane mobile. O angajată a fabricii Nokia a dezvăluit pentru REALITATEA TV Cluj ce s-a discutat la şedinţa în care oamenii au fost anunţaţi că vor fi daţi afară.

Olga lucrează la fabrica Nokia din 2008, imediat după inaugurarea uzinei. La angajare a primit un salariu de bază de puţin peste 800 de lei, care ulterior a mai crescut un pic. Dar banii cu care ajungea efectiv acasă nu depăşeau 700 de lei. Asta atunci când era plătită la timp.

"Au fost luni în care am fost acasă, stam acasă fără salar, n-am fost plătiţi. Am luat chiar şi 5 milioane avans cu salar. Ceea ce se laudă ei cu facilităţi, cu premii, nu-i adevărat. În fiecare zi eşti ameninţat că dacă nu-ţi faci norma eşti dat afară, dacă greşeşti eşti trimis acasă", spune ea.

Femeia spune că încă de anul trecut printre muncitori se auzea că fabrica urmează să fie închisă, lucru dezminţit cu vehemenţă de cei din conducere, în şedinţe aproape săptămânale: "La şedinţe spuneau că nu-i adevărat, că sunt poveşti născocite de presă ca să aibă ce scrie, ca să scoată bani din chestia asta, că Nokia vinde, că-şi fac imagine pe spatele Nokia".

Aşa că vestea închiderii fabricii a venit ca un şoc pentru muncitori: "Au motivat prin faptul că locaţia a fost prost aleasă, că este foarte departe, că mai bine îşi extind fabrica din Asia, nu au profit pe cât se aşteptau... Au găsit ei motive. Asta-i pur şi simplu bătaie de joc ce au făcut".

Acum femeia speră să îşi găsească cât mai repede un nou loc de muncă şi să uite prin ce a trecut la fabrica de telefoane. Deşi recunoaşte că îi va fi dificil, spune că trebuie să se descurce.... cu, sau fără... Nokia.

(Cosmin OANŢĂ)

 

Etichete
Comenteaza