Părinţii clujeni protestează împotriva clasei 0, mâine în Unirii

Părinţii clujeni protestează împotriva clasei 0, mâine în Unirii
Părinţii clujeni vor ieşi în stradă mâine, 7 martie, de la 18, în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva clasei pregătitoare.

"Suntem mai mulţi părinţi care ne-am hotărât să ieşim miercuri în stradă. Suntem nemulţumiţi de prevederile pe care le presupune înscrierea în clasa pregătitoare, metodologia impusă. Alături de noi vor fi şi părinţii copiilor de clasa I. O să fie o manifestaţie paşnică, nu urlăm, nu scandăm, o să venim cu copiii şi poate aşa o să sensibilizăm pe cineva cu problema noastră", declara în urmă cu câteva zile pentru ziuadecj.ro un părinte care doreşte să rămână anonim.

La protest şi-a anunţat prezenţa şi deputatul independent Mircia Giurgiu.

"Argumentele părinţilor privesc condiţiile speciale care sunt necesare şi nu există în şcoli la ora actuală şi, mai mult decât atât, cele existente nu corespund nevoilor şi cerinţelor unui copil de 6 ani, respectiv un mobilier adaptat; cadrele didactice nu au pregătirea suficientă pentru a le preda acestor copii; normele metodologice de aplicare a legii nu au apărut încă, iar părinţii trebuie să-şi înscrie deja copiii în clasa pregătioare; nu au apărut curriculele şi programele pentru acest nivel, iar pregătirea cadrelor didactice pentru aceste clase nu a început încă", arată Giurgiu într-un comunicat remis presei.

Citeşte mai multe despre acest subiect aici.

Comenteaza