Patru străini, depistaţi cu şedere ilegală. Ce măsuri au luat autorităţile

Patru străini, depistaţi cu şedere ilegală. Ce măsuri au luat autorităţile
Un control al poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj a depistat şederea ilegală în Cluj-Napoca a patru cetăţeni străini.

Cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, cei patru sunt din Tunisia, Republica Moldova, Israel şi Albania. La expirarea dreptului de şedere, ei nici nu au părăsit teritoriul ţării noastre, nici nu au încercat să şi-l prelungească.

Străinii depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, doi dintre ei au fost îndrumaţi să depună documentaţia pentru reglementarea dreptului de şedere în România, întrucât unul urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca, iar celălalt este căsătorit cu un cetăţean român.

Pentru ceilalţi doi poliţiştii au emis decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în cel mult 15 zile, urmând ca la ieşirea din ţară într-un caz să fie instituită şi măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

 

Comenteaza