Percheziție la domiciliul unui bărbat suspectat de furtul a șase cai dintr-o localitate din Cluj

Percheziție la domiciliul unui bărbat suspectat de furtul a șase cai dintr-o localitate din Cluj
| Foto: lumeasatului.ro

Un bărbat din județul Harghita, este suspectat că ar fi furat șase cai din rasa cabalin din localitatea clujeană Hodișu.

Polițiștii din Huedin au pus în aplicare, în data de 4 aprilie 2023, un mandat de percheziție la locuința unui bărbat de 32 de ani din comuna Voslabeni, județul Harghita.

În urma percheziției, polițiștii au găsit la domiciliul bărbatului o cabalină din rasa semigreu românesc, dar și un mânz. Există indicii că animalele ar fi fost furate în noaptea de 16/17 martie 2019, din localitatea Hodișu, județul Cluj, potrivit polițiștilor.

Cele două animale sunt evaluate la 18.000 de lei și au fost returnate proprietarului de drept, un bărbat de 43 de ani din Huedin.

„Polițiștii au demarat activitățile investigative în anul 2019, fiind întocmit un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În fapt este cercetat furtul a 6 cabaline, dintr-o fermă situată în localitatea Hodișu, comuna Poieni. Una dintre acestea a fost recuperată de polițiști, la data de 10 martie 2022, dintr-o localitate situată în județul Alba, în cadrul unei alte percheziții”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru a recupera întreg prejudiciul creat, aproximativ 100.000 de lei (20.000 euro), precum și cu scopul de a sancționa persoanele vinovate de furt.

Comenteaza