Video Percheziţii în Cluj şi 14 judeţe, la persoane suspectate de contrabandă cu tutun

Percheziţii în Cluj şi 14 judeţe, la persoane suspectate de contrabandă cu tutun

Peste 30 de percheziţii au fost făcute, miercuri, în 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate că au comercializat sau deţinut în mod ilicit tutun de fumat, fiind puse în executare nouă mandate de aducere. Prejudiciul este estimat la 110.000 de lei.

Potrivit Poliţiei Române, miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au făcut 32 de percheziţii, în 15 judeţe (Prahova, Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Alba, Arad, Neamţ, Maramureş, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj şi Bihor) şi în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comercializat sau deţinut în mod ilicit tutun de fumat.

Totodată, nouă mandate de aducere au fost puse în executare. "Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie 2021, până în prezent, mai multe persoane, domiciliate în judeţele Prahova, Ilfov şi Bucureşti, ar fi desfăşurat activităţi de  prelucrare şi comercializare în mod ilicit a tutunului de fumat, prin intermediul anunţurilor postate pe reţelele de socializare. Persoanele bănuite, în perioada menţionată, ar fi efectuat, zilnic, diverse tranzacţii de preluare sau comercializare a tutunului de fumat", arată sursa citată.

Acţiunea s-a desfăşurat cu participarea a peste 100 de poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Prahova, Ilfov, Argeş, Ialomiţa, Alba, Arad, Neamţ, Maramureş, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj şi Bihor. La activitate au participat şi poliţişti ai serviciilor pentru acţiuni speciale din Prahova şi Ialomiţa.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă, respectiv: înscrisuri, echipamente electronice şi telefoane mobile, precum şi 18,2 kg. de tutun mărunţit. Prejudiciul estimat produs bugetului general consolidat prin faptele ce fac obiectul cauzei penale este de 110.000 de lei.

Cercetările continuă în acest caz, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Etichete
Comenteaza