Percheziții în Cluj și alte județe pentru înșelăciune și spălare a banilor. Prejudiciu total de peste 10 milioane de euro

Percheziții în Cluj și alte județe pentru înșelăciune și spălare a banilor. Prejudiciu total de peste 10 milioane de euro
| Foto: Arviha

Polițiștii din Cluj, coordonați de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, au desfășurat o serie de acțiuni pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare, în cadrul operațiunii denumite JUPITER.

În perioada 27 – 31 mai, au avut loc 21 de percheziții domiciliare în dosare penale care vizau infracțiuni grave precum contrabanda, evaziunea fiscală, spălarea banilor, obținerea ilegală de fonduri, înșelăciunea și delapidarea. Perchezițiile s-au desfășurat în județele Cluj, Sălaj, Alba, Olt și în municipiul București, cu sprijinul polițiștilor locali și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, conform IPJ Cluj.

În urma acestor acțiuni, polițiștii au descoperit și confiscat mai multe documente cu valoare probatorie și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 3.145.000 de lei asupra a patru imobile și trei autoturisme. Prejudiciul total estimat în aceste cazuri depășește 55.000.000 de lei (11 milioane de euro).

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, unul dintre aceștia fiind deja arestat preventiv pentru 30 de zile. Celălalt urmează să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Comenteaza